Actualitate

A murit la câteva zile după ce a făcut această fotografie! Ce ascundea acest bătrân din Iași tuturor celor care au vrut să-l ajute? Povestea lui este halucinantă – FOTO

Publicat: 12 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Moarte înfiorătoare la câțiva kilometri de Iași. Un bătrân a fost găsit decedat în casă, cu câteva zile înainte ca visul său să devină realitate. În timp ce oameni cu suflet mare lucrau pentru a-i construi o casă, acesta s-a stins din viață. Nimeni nu a bănuit ce ascundea bărbatul.

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a fost găsit decedat în casa care stătea să se prăbușească. O rudă îndepărtată l-a găsit pe bătrân zăcând de zile întregi în casa pe care și-o construise în tinerețe. Nimănui nu i-a venit să creadă trista veste. Mai cu seamă pentru că primăria comunei, împreună cu o asociație din Iași, au strâns fondurile necesare pentru a-i achiziționa un container pentru a trăi în condiții mai bune. Povestea bărbatului renegat de și neglijat de familie este uluitoare. Fără copii și soție, s-a stins singur în odaie, bucuros că a scăpat de singurătate.

Găsit mort în casă!

Costică Olăriță locuia în satul Homița din Comuna Cristești, județul Iași. Ar fi împlinit în luna mai 81 de ani. Condițiile în care locuia au contribuit probabil la moartea subită la care nimeni nu se aștepta. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții Asociației „Ștergem o Lacrimă” au auzit povestea bărbatului și au decis să-i dea o mână de ajutor. Din păcate însă, a fost prea târziu. Fără să spună cuiva ce-l doare, bărbatul s-a stins.

„Bătrânul Costică a fost găsit decedat în casa sa de către o cumnată care trecea pe la el în fiecare sâmbătă. Cel mai probabil a decedat miercuri (n.r.- 5 februarie). În afară de faptul că acesta ne-a spus că are probleme cu picioarele, nu s-a mai plâns de nimic. Vestea a venit ca un trăznet pentru noi, pentru că marți, pe 11 februarie, avea să se mute în casa sa nouă, curată, mobilată și călduroasă. Ne-a păcălit pe toți că-i este bine”, spune Florentina Agache, președintele asociației.

Nu a vrut să primească o casă! De ce?

Reprezentanții Asociației „Ștergem o Lacrimă” împreună cu reprezentanții primăriei din Cristești au vizitat bătrânul în urmă cu câteva săptămâni. Văzând condițiile deplorabile în care își petrece viața, aceștia i-au propus bărbatului să-i construiască o casă pe pământul pe care îl avea moștenire de la părinții lui. A simțit poate că avea să moară și dorea să lase moștenire familiei care nu l-a îngrijit.

„I-am propus inițial să-i facem o căsuță mică în curtea casei dărăpănate pe care o avea. A refuzat din start. A spus că nu vrea să lase moștenire familiei lui pentru că nimeni nu avusese grijă de el la bătrânețe. El nu a avut niciodată copii, iar soția lui decedase în urmă cu câțiva ani. De atunci, locuia singur într-o casă, în condiții greu de descris. Văzând că refuză construirea unei case, i-am propus să-i achiziționăm un container cu toate condițiile necesare. A acceptat. Începusem toate demersurile și era gata să se mute în noua lui căsuță, când am auzit cumplita veste că a plecat dintre noi. A plecat înainte de a vedea căsuța frumoasă care îl aștepta”, adaugă Florentina Agache.

Trăia în condiții deplorabile

De ani de zile, moș’ Costică trăia în casă fără electricitate, în condiții greu de descris. O mulțime de oameni care au auzit povestea lui au strâns mână de la mână și au cumpărat un container. L-au amenajat, urma doar să se mute.

„Primăria îl ajuta cu lemne pentru foc în fiecare an. El lucrase la CFR și avea o pensie de vreo 700 de lei pe care îi folosea pentru a-și cumpăra alimente și medicamente. Nu avea o relație bună cu familia și era mai tot timpul singur. Pe perioada iernii i-a fost foarte greu. Deși făcea căldură în casă, din cauza crăpăturilor, căldura ieșea afară. Este o durere enormă pentru noi, cei care l-am cunoscut. Acesta va fi înmormântat de niște oameni cu suflet mare. Nu știm dacă familia va participa”, mai spune Florentina Agache.

Ce se va întâmpla cu containerul?

Containerul este deja cumpărat. Pentru că moș Costică nu a apucat să locuiască în el, Asociația „Ștergem o Lacrimă” s-a gândit că de această investiție merită să beneficieze alte persoane. Astfel, în aceste zile se va decide cine se va muta în casa în care Costică a visat că se va muta.

„E o investiție mare și pe termen lung. Acest container poate adăposti mai multe familii, pe rând. În acest moment sunt în proces de a decide către ce familie va merge locuința. Avem ca opțiune o familie de bătrâni din Breazu, cărora le-a ars casa, sau o altă familie de bătrâni care trăiesc în condiții grele. Vom face tot posibilul ca sumele donate de către oamenii cu suflet mare să ajungă în beneficiul persoanelor care au nevoie de noi”, încheie Florentina Agache.

În ceea ce privește casa bătrânească în care a trăit Costică, numai familia lui știe ce se va întâmpla cu ea.

Adauga un comentariu