International

A murit Margaret Nolan, actriţa din filmul James Bond

Publicat: 12 oct. 2020
Margaret Nolan, model și actriță, a murit
Margaret Nolan, model și actriță, a murit

Actrița și modelul Goldfinger Margaret Nolan au murit pe 5 octombrie. Avea 76 de ani. Margaret Nolan , o actriță și artistă cunoscută sub numele de ”model pictat în aur” în secvența titlului pentru filmul James Bond din 1964 „ Goldfinger ”, a murit pe 5 octombrie, fiul ei, Oscar Deeks, a confirmat Variety . Avea 76 de ani.

Regizorul Edgar Wright a anunțat pentru prima dată vestea morții lui Nolan pe Twitter . Într-un tribut , Wright a scris: „Ea a fost mijlocul diagramei Venn a tot ceea ce era cool în anii ’60; după ce a apărut cu Beatles, a fost dincolo de iconic în Bond și a făcut parte și din distribuția „ Carry On ”. ”

A murit Margaret Nolan, actriţa din filmul James Bond

Nolan s-a născut pe 29 octombrie 1943 în Somerset, Anglia și a crescut la Londra. Și-a început cariera în artă ca model glamour, numindu-se Vicky Kennedy la începutul anilor ’60, dar a revenit la numele ei de naștere odată ce a început să joace. A apărut în filmul The Beatles „A Hard Day’s Night” în iulie 1964 și a interpretat-o ​​pe Dink, maseuza lui Bond, în „Goldfinger” în același an.

Deși micul ei rol actoricesc în „Goldfinger” a fost memorabil, Nolan a apărut în special în secvența de titlu „Goldfinger”, afișe, discuri și cărți, a vopsit aur din cap până în picioare și a purtat un bikini auriu. Shirley Eaton a interpretat-o ​​pe fata Bond pictată în aur în filmul Sean Connery.

A refuzat șansa de a călători în lume timp de doi ani ca model Goldfinger

A refuzat șansa de a călători în lume timp de doi ani ca model Goldfinger pentru a-și continua cariera de actorie.

Campania „Goldfinger” a condus la o sesiune foto cu revistă Playboy, precum și roluri în filmul lui Gerry și Pacemakers „Ferry Cross the Mersey” și „Three Rooms în Manhattan”, din Marcel Carné, în 1965.

De asemenea, a apărut pe scenă făcând teatru și dramă politică, alături de fostul ei soț, actorul Tom Kempinski.

În același an, Nolan a fost distribuită ca Miss Jones în „Carry On Cowboy”, prima ei apariție în franciza „Carry On”. Ea va continua să interpreteze un „Buxom Lass” în „Carry on Henry VIII” și Popsy în „Carry On at Your Convenience” în 1971, precum și „Carry On Matron” în 1972. A jucat în „Carry On Girls” din 1973. ”Ca Dawn Brakes și„ Carry On Dick ”din 1974 ca Lady Daley. De asemenea, a făcut mai multe apariții în seria „Q” a lui Spike Milligan și a apărut în emisiuni TV, inclusiv „Steptoe and Son”.

Nolan a luat o pauză de la actorie după mijlocul anilor ’80, revenind abia în 2011 ca Dame Margaret în „Puterea celor trei” a lui Yvonne Deutschman. S-a mutat în Spania pentru a se concentra pe permacultură, apoi și-a îndreptat atenția spre crearea de montaje foto, folosind adesea fotografii manipulate ale fotografiilor sale de epocă, care au fost expuse în galerii din toată Londra. „De aceea le-am făcut pe unele dintre ele destul de grotești, într-adevăr … ideea că eram acolo ca femeie pasivă, fiind privită, dar în spatele tuturor, în spatele ochilor mei, bineînțeles că știam ce se întâmplă”, a spus ea Den of Geek în 2007.

În 2019, Wright a repartizat-o într-un mic rol în viitorul său film „Ultima noapte în Soho”.

 

Adauga un comentariu