National

A sunat din Canada pentru a semnala prezența unei bombe într-un liceu din Caraș-Severin

Publicat: 10 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A sunat din Canada pentru a semnala prezența unei bombe într-un liceu din Caraș-Severin

Un tânăr a creat panică la un liceu din Bocşa, judeţul Caraş Severin, semnalând existența unei bombe în şcoală, a fost identificat tocmai după aproximativ 2 luni. Oamenii legii spun că acesta a apelat din Canada și nu avea suma necesară să își cumpere bilet de întoarcere în România.

În 18 octombrie 2019, la secretariatul unui liceu din Bocșa, județul Caraș Severin au fost primite circa patru apeluri telefonice sub anonimat. Acestea aduceau amenințări prin care se susținea prezența unei bombe. Zvonurile nu s-au confirmat.

Inspectoratul de Poliție a Județului Caraş Severin a declarat, marți, că autoritățile au reușit identificarea apelului știrii false. Acesta este un tânăr de doar 19 ani din comună Ocna de Fier.

„Acesta este bănuit că la momentul respectiv, în timp ce se afla în Canada, în stare de ebrietate și neavând bani să își cumpere biletul de întoarcere în România, prin intermediul unei aplicații telefonice, a inițiat 4 apeluri telefonice de amenințare, alegând întâmplător un liceu din Bocșa, cu scopul de a fi adus gratuit în țară. Ulterior, tânărul de 19 ani s-a întors în localitatea de domiciliu, polițiștii identificându-l și conducându-l la sediul poliției pentru cercetări”, arată Poliția.

Oamenii legii fac cercetări pentru amenințare.

În urma apelului, toţi elevii din cadrul liceului din Bocşa, judeţul Caraş Severin, au fost evacuaţi de urgență şi trimişi acasă. Autoritățile din Caraş Severin menționau atunci că directorul liceului din Bocşa a apelat şi a precizat la secretariatul unităţii de învăţământ că s-au primit numeroase apeluri telefonice prin care era anunţată amplasarea unei bombe. În urma apelurilor au fost verificate toate sălile de curs, sala de sport dar şi anexele. În final, nu s-a găsit nimic ce ar putea fi suspect sau crea panică.

Adauga un comentariu