Eveniment-Social

A treia ediție a Festivalului Istoric „Getodava” se apropie! Ce evenimente vor avea loc în acest an

Publicat: 12 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A treia ediție a Festivalului Istoric Getodava se apropie Ce evenimente vor avea loc în acest an
A treia ediție a Festivalului Istoric “Getodava” se apropie

Festivalul Istoric „Getodava”, ediția a III-a, se va desfășura anul acesta în perioada 20–26 august. Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a lunii iulie parteneriatul cu Asociația Culturală „Geto-Dacii din Moldova” pentru realizarea unui amplu eveniment cultural-istoric în Iași la care vor participa numeroase asociații similare din țară și străinătate

Ceremonia de deschidere va avea loc sâmbătă, 20 august 2022, la Primăria din comuna Dumești și va fi urmată de parade de prezentare a participanților în municipiul Iași pe traseul Palatul Culturii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Copou și Stadionul Emil Alexandrescu.

În seara zilei de vineri, 26 august 2022, începând cu ora 19:30, va avea loc o paradă la care vor participa membrii din cele 12 asociații prezente la eveniment, pe traseul Piața Unirii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Palatul Culturii.

O serie de evenimente vor fi desfășurate la festivalul istoric

Festivalul va începe sâmbătă, 20 August 2022, cu o ceremonie de deschidere la Primăria din comuna Dumești, urmată de parade militare pe traseul Palatul Culturii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Copou și Stadionul Emil Alexandrescu. Pe pârtia de schi din Iași, de pe b-dul C.A. Rosseti, vor avea loc sâmbătă, 27 august, și duminică, 28 august, începând cu ora 12, ateliere meșteșugărești interactive, prezentări de echipamente, lupte demonstrative, înfruntări între gladiatori, dansuri tradiționale și alte evenimente specifice festivalului. Accesul publicului este liber.

Festivalul Istoric „Getodava” este organizat de Asociația Culturală „Geto-Dacii din Moldova”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Dumești.

„Nu uitați să vă plănuiți o mini-vacanță sau o călătorie la Iași pentru a treia ediție a Festivalului Istoric «Getodava», în perioada 26–28 August 2022! Vă așteptăm cu drag ca să scriem împreună o pagină de istorie pe viu, trăită alături de Regi sau Tarabostes geto-daci, împărați și luptători romani, voievozi sau răzeși, războinici celți și druizi, nimfe și gladiatori. Nu ratați acest weekend de poveste și legende”, scriu reprezentanții festivalului pe contul oficial de Facebook.

Mai departe, vineri, 26 August 2022, spre sfârșitul zilei, va avea loc o paradă militară la care vor participa membrii din cele 12 asociații prezente la eveniment, atât din țară, cât și din străinătate, pe traseul Piața Unirii, pietonal Ștefan cel Mare și Sfânt, Palatul Culturii.

Este important de precizat că intrarea la festival este gratuită, principalul organizator fiind reprezentat de Asociația Culturală „Geto-Dacii din Moldova”, în parteneriat cu Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Dumești.

Adauga un comentariu