Economic Local

A vrut să ajungă în Franța cu un buletin falsificat, cumpărat cu 500 de euro

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să ajungă în Franța cu un buletin falsificat cumpărat cu 500 de euro

Un tânăr din Republica Moldova este cercetat pentru că se folosea de o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care era falsă. În urmă cu trei zile, în jurul orei 21:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, C.T, cetățean din Republica Moldova în vârstă de 24 de ani. Acesta era pasager într-un autoturism marca Volvo, înmatriculat în R. Moldova.

„Asupra persoanei a fost descoperită o carte de identitate având însemnele autorităților române, iar cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Cercetat pentru fals în înscrisuri oficiale

Tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un conațional, în schimbul sumei de 500 de euro și intenționa să o folosească în Franța.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu