Local

Abuz la Maternitatea Elena Doamna! Medicii au fost asaltaţi de jandarmerie pentru că nu au vrut să primească o pacientă cu COVID-19! „Ne e frică că ne omoară!” Strigă aceştia

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Abuz la Maternitatea Elena Doamna Medicii au fost asaltaţi de jandarmerie pentru că nu au vrut să primească o pacientă cu COVID-19 Ne e frică că ne omoară Strigă aceştia

Urlete de disperare la Maternitatea Elena Doamna. Mangerul a chemat jandarmeria pentru a opri panica personalului medical. Toată lumea este în alertă şi urlă cu disperare că vor să scape din spitalul care a devenit în câteva secunde cel mai urât coşmar. Redactorii Cotidianului Bună Ziua Iaşi au discutat cu un medic al maternităţii. Plângând, a povestit următoarele:

„Suntem disperaţi! Vă rugăm, nu-mi dați numele că ne omoară managerul! A chemat jandarmeria să ne îndepărteze de poartă pentru că noi am vrut să protestăm. Nu suntem noi de gardă, ci Cuza Vodă! Nu am fost anunţaţi că vine o pacienta de la Boli Infecţioase. Probabil pacientă cu COVID-19 avea dureri şi a trimis-o la noi! Ne expunem, ne e frică! Nu avem combinezoane, nu avem măşti, nu avem nimic. Ne obligă să intrăm în contact cu un pacient infectat fără protecție. Avem familii acasă! Nimănui nu-i pasă! Ce ne face? Managerul spune că trebuie să primim pacienta şi că suntem isterici! Nu suntem, ne e frică pentru viaţa noastră! Zilele trecute am cumpărat viziere din banii noștri”, spune plângand, medicul a cărui identitatea ni s-a solicitat să nu o dezvăluim, fiindu-i frică.

De gardă în acest moment la Maternitatea Elena Doamna este un medic şi un medic rezident, care de frică, nu vor să mai iasă din cabinete.

Preşedintele Sanitas a dat replică pentru toată situaţie creată la Maternitatea Elena Doamnă. Acesta susține faptul că spitalul trebuia să fie pregătit de a primi o pacientă infectată cu COVID-19.

„Pacienta va intra în sala de operaţii. Există protocoale emise de către Ministerul Sănătăţii în urmă cu câteva săptămâni în care se prevede faptul că medicii vor purta în timpul intervenţiei chirurgicale echipament medical obişnuit. Este o situaţie tensionată, cadrele medicale nu sunt pregătite să facă faţă din punct de vedere psihic. Orice spital trebuie să fie pregătit să interneze un pacient cu coronavirus în acest moment. Protocoalele sunt trimise de săptămâni bune. Ar fi trebuit ca maternitatea să fie pregătită. Reacţiile cadrelor medicale sunt uşor nepotrivite. Noi suntem în serviciul pacienţilor. Medicii au blocat din câte am înţeles, cu maşinile, intrarea izoletei în incinta unităţii medicale. Nu se face aşa. Trebuie să ne unim forţele. Şi conducerea are partea ei de vină că nu a asigurat echipamente cadrelor medicale”, spune Iulian Cozianu, preşedintele SANITAS Iaşi.

Adauga un comentariu