Eveniment-Social

Acces gratuit la resurse și platforme on-line pentru comunitatea academică a Universității Tehnice din Iași

Publicat: 06 mai 2020

Comunitatea academică a Universității Tehnice – TUIAȘI din Iași are acces gratuit, până pe 30 iunie 2020, la resursele MATLAB & Simulink ce includ platforme on-line educaționale. Astfel, cei de la Politehnica ieșeană vor beneficia de acces gratuit la una dintre cele mai recunoscute platforme de programare în toate domeniile tehnice.

Sprijin pentru comunitatea academică dintr-o mare instituției de învățământ superior a României. Toți membrii acesteia vor beneficia de acces gratuit la una dintre cele mai recunoscute platforme de programare în toate domeniile tehnice, MATLAB & Simulink. Această resursă academică on-line este utilizată de milioane de ingineri și oameni de știință, din industrie și din universități din întreaga lume.

În ce constă resursa ce implică platforma on-line pentru comunitatea academică de la Universitatea Tehnică din Iași

Platforma are un rol foarte bun ca instrument didactic, putând fi folosită în interacțiunea la distanță cu studenții pe aplicații concrete, proiecte derulate în laboratoare virtuale.

„În perioada în care studenții și profesorii nu pot veni în Universitate și, astfel, nu pot accesa resursele disponibile fizic – laboratoare, echipamente, software – este extrem de important să le punem la dispoziție modalități alternative, accesibile de acasă, de a-și desfășura activitatea didactică și de cercetare, de a-și continua proiectele începute și, de ce nu, de a iniția proiecte noi”, a menționat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale la Universitatea Tehnică. Totul se poate utiliza pe baza e-mail-urilor instituționale, cu domeniul @tuiasi.ro. În aceeași platformă poate fi accesat gratuit și MathWorks, principalul dezvoltator de software utilizat pentru calculul matematic de către ingineri și cercetători. „Platforma MATLAB & Simulink reprezintă un instrument foarte valoros pentru multe domenii ale Universității noastre, de la robotică, inteligență artificială, comunicații, energie și până la ingineria materialelor și chimie”, a mai punctat prorectorul Simona Caraiman.

Adauga un comentariu