International

Accident feroviar în Egipt! Peste 100 de persoane au fost rănite

Publicat: 18 apr. 2021

Aproape 100 de persoane au fost rănite, după ce un tren de pasageri a deraiat, duminică după-amiază, în apropierea oraşului egiptean Cairo, anunţă echipele de intervenţie, conform agenţiei Associated Press, anunță MEDIAFAX.

Accidentul feroviar a avut loc în zona Banha (Qalyubia), la periferia nordică a oraşului Cairo. Opt vagoane ale unui tren de pasageri au deraiat. Trenul se deplasa pe ruta Cairo-Mansoura.

Cel puţin 97 de persoane au fost rănite în accident, a comunicat Ministerul egiptean al Sănătăţii.

Săptămâna trecută, 15 persoane au fost rănite după deraierea unui tren în provincia egipteană Sharqia.

Pe 25 martie, 18 persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost rănite după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în provincia egipteană Sohag.

Istoric al accidentelor feroviare în Egipt

Astfel de incidente nu sunt o raritate în Egipt. Potrivit datelor oficiale, 1.793 de accidente feroviare s-au petrecut în întreaga ţară doar în anul 2017. În 2018, un tren de călători a deraiat în apropierea oraşului sudic Aswan. Cel puţin şase persoane au fost rănite, iar şeful autorităţii de căi ferate din Egipt a fost concediat.

În acelaşi an, preşedintele Abdel-Fattah el-Sisi a declarat că guvernului îi lipsesc aproximativ 250 de miliarde de lire egiptene (14,1 miliarde de dolari) pentru a moderniza sistemul feroviar deteriorat. Discursul lui El-Sisi venea la o zi după ce un tren de călători s-a ciocnit cu un mărfar, incident în urma căruia s-au stins cel puţin 12 vieţi. Printre victime se afla şi un copil.

Cu un an în urmă, 43 de oameni muriseră după ce două trenuri de călători s-au ciocnit în afara oraşului Alexandria, iar în 2016, cel puţin 51 de persoane au decedat în urma ciocnirii a două trenuri de navetişti, lângă Cairo. Cel mai grav accident feroviar din Egipt rămâne cel din 2002, când peste 300 de oameni au murit în flăcări, într-un tren care făcea legătura între Cairo şi sudul ţării.

Adauga un comentariu