Local

Accident în Rediu. Un biciclist, puternic influențat de licoarea lui Bachus, a fost rănit – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 08 sept. 2021
Biciclist rănit Păcurari

Accident în localitatea ieșeană Rediu. Un biciclist, care se întorcea de birt împreună cu un prieten, a căzut de pe bicicletă și s-a rănit.

La fața locului a intervenit atât un echipaj de poliție cât și unul medical aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Biciclistului rănit i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului.

Ulterior acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a reieșit o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

În aceeași seară, un alt accident rutier, în care a fost implicat un biciclist, a avut loc în Iași

Accident rutier în zona Arcu din Iași. Unui biciclist care circula pe linia de tramvai i s-a blocat o roată în șină și a fost aruncat pe un autoturism care circula regulamentar.

În urma incidentului, biciclistul a fost rănit. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a reieșit că avea o alcoolemie de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fața locului s-au deplasat un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași și unul de poliție.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Adauga un comentariu