National

Accident rutier grav în Caraș-Severin. Un autoturism a fost strivit de două TIR-uri. Trei persoane au decedat

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav în Caraș-Severin. Un autoturism a fost strivit de două TIR-uri. Trei persoane au decedat
Accident rutier în Cornea, Caraș-Severin

Un accident grav în care au fost implicate două TIR-uri și un autoturism s-a produs luni seara pe DN6, în județul Caraș-Severin. Trei persoane au murit, informează Mediafax.

Accident cumplit lângă localitatea Cornea, județul Caraș-Severin, soldat cu decesul a trei persoane. Au fost implicate 2 TIR-uri și un autoturism.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 6, la kilometrul 402+150 m, în afara localității Cornea, județul Caraș-Severin, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 TIR-uri și un autoturism. În urma impactului a rezultat decesul a trei persoane din autoturism.

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers. Se estimează reluarea traficului în aproximativ o oră.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

  • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
  • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
  • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
  • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
  • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
  • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
  • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
  • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
  • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
  • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
  • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
  • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Adauga un comentariu