National

Accident rutier grav în județul Bihor. Două microbuze și un autoturism au intrat în coliziune

Publicat: 25 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav în județul Bihor. Două microbuze și un autoturism au intrat în coliziune
Accident rutier la Borș

Două microbuze şi un autoturism, în care se aflau în total 17 persoane, au fost implicate, joi dimineaţă, într-un accident rutier produs la Borş (judeţul Bihor), nouă persoane fiind transportate la spital, conform News.ro.

„Apelul a fost primit în dispeceratul ISU Bihor la ora 05.35, la fața locului fiind mobilizate operativ, trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de victime multiple, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echpajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și autospeciala medicului de urgență”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Locotenent-colonel Camelia Roșca.

Accident rutier în județul Bihor. 17 persoane au fost implicate

Pompierii militari orădeni au acţionat, joi dimineaţă, pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs în Borş (zona Parcului Industrial), eveniment în care au fost implicate 17 persoane aflate în două microbuze şi un autoturism, informează ISU Bihor.

Accidentul a fost anunţat în dispeceratul ISU Bihor la ora 5.35, fiind mobilizate trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de victime multiple, o ambulanţă SMURD tip B2 şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi autospeciala medicului de urgenţă.

”Cele 17 persoane au fost evaluate de echipajele medicale, 9 dintre acestea, care prezentau răni uşoare (cod verde medical) fiind asistate medical şi transportate la spital”, a transmis ISU Bihor.

Accident grav pe DN1 între Cluj și Bihor

Un accident grav s-a petrecut pe DN1, la ieșire din Gilău spre Huedin, fiind implicate două mașini, dintre care una cu numere de Bihor.

În urma accidentului, un bărbat a murit. Este vorba despre un clujean în vârstă de 48 de ani, care a și provocat accidentul, conform polițiștilor. În urma impactului, mașina acestuia a ajuns în șanț, iar el a rămas încarcerat. În ciuda eforturilor echipajelor ISU și medicale, bărbatul nu a putut fi salvat.

Alți doi bărbați, printre care și un bihorean în vârstă de 53 de ani, care conducea cealaltă mașină implicată în accident, au fost transportați la spital.

„Conform primelor evaluări, aceștia erau în stare de conștiență și erau cooperanți”, a precizat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Polițiștii clujeni au tras primele concluzii în privința dinamicii accidentului, constatând că autoturismul cu numere de Cluj a intrat pe contrasens și l-a izbit pe cel cu numere de Bihor. Mai mult, aceștia au aflat că bărbatul care și-a pierdut viața urcase la volan fără a avea permis de conducere.

„Din cercetările preliminare de la locul accidentului s-a constatat că un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din județul Cluj, în direcția orașului Huedin ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani, din județul Bihor. Din nefericire, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 48 de ani. S-a constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul celuilalt autoturism alături de un pasager de 43 de ani au fost transportați la spital. Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat rezultat negativ”, a transmis IPJ Cluj.

Adauga un comentariu