Local

Accident rutier grav cu zeci de victime, la Iași. Cod Roșu de intervenție după ce un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat. Este vorba despre un ansamblu folcloric – EXCLUSIV, GALERIE FOTO, UPDATE

Publicat: 17 dec. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Accident rutier grav cu zeci de victime la Iași. Cod Roșu de intervenție după ce un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat. Este vorba despre un ansamblu folcloric - EXCLUSIV GALERIE FOTO UPDATE
Accident rutier în județul Iași

Cod Roșu de Urgență! Un autocar cu peste 30 de persoane s-a răsturnat la intrarea în Pașcani!

UPDATE: Prof.dr. Diana Cimpoeșu a transmis noi detalii despre starea pacienților.

„În UPU au ajuns 3 victime din accietul rutier cu pasageri în autocar):

R. Vasile, cu vârsta de 55 ani, diagnosticat cu traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței (TCC cu PC), plagă contuzie umăr stâng, contuzie TA, traumatism prin strivire mână dreaptă. A fost internat la CCPR.

S. Andrei, de 19 ani, policontuzionat, plagă tăiată cu sticlă, omoplat strâng, contuzie TA. Așteaptă rezultatele Computerului Tomograf, AP. Reevaluare în secția de Chirurgie, apoi dirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

M. Liliana, de 45 ani, policontuzionată, contuzie TA, TL, fractura EIR. A fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

Cealaltă pacientă de 16 ani. A primit diagnosticul: policontuzionată prin accident rutier (pasager autocar), traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței, plăgi contuze cu lipsa de substanță fronto-temporo-parietal stâng. Se gestionează cu Neurochirurgia”, a mai transmis șefa UPU SMURD Iași.

Știre inițială

Aproximativ 27 de persoane din cele 35 care se aflau în acest autocar au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt decese, dar autoritățile au declanșat Codul Roșu.

„Planul Roșu de intervenție a fost activat la 00:05 și dezactivat la ora 01:35. La locul intervenției s-a deplasat și o autospecială de descarcerare grea.

La ora 00.03 apel prin SNUAU 112 unde un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani, din care 10 persoane au nevoie de ingrijiri medicale. Au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul cadrul inspectoratului.

La locul intervenției au fost deplasate 3 EPA, 1 TIM, 2 ATPVM, 1 ASAS, 6 SAJ tip B, 2 SAJ tip C.

În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care 2 persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași. Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani”, a transmis ISU Iași.

Accident rutier grav cu zeci de victime, la Iași

Zeci de echipaje de la Ambulanță, SMURD, Pompieri și Poliție din tot judetul Iași au acționat la fața locului.

Persoanele rănite au fost transportate către Compartimentul de Primiri Urgente de la Spitalul Municipal Pașcani.

Șoferul mijlocul de transport a pierdut controlul volanului în curba de la intrarea în Pașcani, din apropierea stației Peco.

Pasagerii, din primele informații, sunt membrii unui ansamblu artistic. Ei se deplasau la un festival in Slobozia.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași a transmis detalii despre victimele din accidentul rutier produs la intrarea în Pașcani.

„La ora 23:55 s-a dat apel pentru un accident rutier. Un autocar s-a răsturnat în Pașcani.
Planul  roșu s-a dat între 00:05-01:35.
În autocar se aflau 35 persoane (ansamblu folcloric) care se deplasau de la Botoșani spre Ialomița.

S-au trimis: un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași (SAJ), 3 echipaje de Prim Ajutor și două Autospeciale de Transport Persoane – Victime Multiple.

25 persoane (12 minori si 13 adulți) au avut nevoie de îngrijiri medicale. S-au declanșat 2 coduri roșii (minori). Au fost transportați cu TIM si C2 de la SAJ la Spitalul Sf. Maria din Iasi.

În total Iași au fost transferate 7 persoane, 16 cod verde au fost evaluați la CPU Pașcani.
Medicul primar pe care l-am trimis să coordoneze intervenția a rămas în CPU Pașcani să ajute medicul de urgență de gardă pentru că cei 16 au refuzat transportul la Iași.

Pentru pacienta adolescentă tratată de TIM:
Politraumatism prin accident rutier (pasager autocar). Amputație totală de braț stâng. Amputație parțială braț drept. Traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței. Plăgi contuze hemifacies drept și regiunea fronto temporală dreaptă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii
Adauga un comentariu