Local

Accident rutier în Copou. Au fost implicate două autoturisme – FOTO

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier în Copou. Au fost implicate două autoturisme - FOTO
Accident rutier în Copou. Au fost implicate două autoturisme

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în Copou. Din primele informații obținute de Reporterii Bună Ziua Iași, în accident au fost implicate două autoturisme.

Accident rutier în Copou. Au fost implicate două autoturisme

Nu se cunoaște exact dacă în urma impactului au fost victime sau doar s-au produs pagube materiale. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și urmează să stabilească exact care a fost cauza accidentului.

De menționat este faptul că în zona Copou se produc frecvent accidente rutiere, circulația fiind mai mereu aglomerată în această zonă.

Accident rutier în Nicolina

Altfel, un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat aseară un accident rutier în Nicolina. După impact, bărbatul a dat de înțeles că este un om important și ar vrea să rezolve totul fără să mai fie nevoie de intervenția polițiștilor. Mai mult decât atât, a precizat că a lucrat la Serviciul de Protecție și Pază (SPP)

Un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier, iar până la venirea poliției a încercat să o dea la pace. Neculai M. a precizat că a lucrat la Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Asta nu i-a impresionat însă pe polițiști. Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 15 septembrie, un bărbat de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe șoseaua Nicolina din municipiul Iași, nu ar fi păstrat o distanță regulamentară în mers și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism oprit în fața sa la culoarea roșie a semaforului electric, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării bărbatului de 62 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

A fost arestat după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier

Tot polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie a.c., un bărbat de 60 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 60 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 15 septembrie a.c. acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă.

Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore după ce l-au prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control pe DJ 248 C, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Ciurea. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. La data de 15 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Adauga un comentariu