Local

Accident rutier mortal în Iaşi! O persoană a decedat în urma impactului dintre o dubiţă şi un camion (EXCLUSIV) – FOTO,VIDEO

Publicat: 15 iun. 2020

Accident rutier mortal în Iaşi. O persoana si-a pierdut viata in urma impactului. Acesta a fost deosebit de puternic iar in pofida eforturilor medicilor, barbatul nu a mai putut fi salvat.

Accident rutier mortal in Iași! Un barbat și-a pierdut viața in urma impactului

Accidentul rutier grav s-a produs în localitatea ieşeană Mirosloveşti şi s-a produs între o dubiţă şi un camion. Impactul a fost unul puternic şi în urma acestuia a rezultat decesul unei persoane, şoferul dubiţei.

Conform primelor informaţii pe care reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi le deţin, se pare că şoferul unei dubite nu ar fi acordat prioritate de trecere unui camion. Acesta a intrat din plin în camionul care se deplasa regulamentar. La faţa locului au intervenit poliţiştii rutieri dar şi un echipaj medical. Medicii au încercat să salveze viaţa bărbatului dar fără succes. Din păcate şoferul dubitei a decedat.

”In cadrul acestei zilei, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier. Din primele cercetări a rezultat faptul că şoferul unei autoutilitare a intrat în coliziune cu un autocamion. Şoferul autoutilitarei nu ar fi acordat prioritate camionului care circulă în mod regulamentar. În urma impactului a rezultat decesul şoferului autoutilitarei. A fost testat alcoscopic şoferul autocamionului, rezultatul a fost negativ. În speţă s-a deshis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului.” au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Traficul rutier este afectat de producerea accidentului! Se desfăşoară cu dificultate

În urma accidentului, pe Drumul Naţional DN2 Roman- Suceava, traficul se desfăşoară în condiţii excepţionale, accesul fiind permis doar pe o singură banda. Conform celor de la INFOTRAFIC, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir. Din păcate impactul s-a soldat cu decesul şoferului dubiţei. Conform aceloraşi surse, se estimează că traficul se va relua în condiţii normale în circa 60 de minute.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră se desfășoară pe 1 fir alternativ pe DN 2 Roman-Suceava, în zona localității Miroslovești, județul Iași, după ce a avut loc un accident rutier între un autoturism și un autocamion încărcat cu balast. Impactul s-a soldat cu decesul șoferului autoturismului. Se estimează că traficul să se reia, în condiții normale, în 45 – 60 de minute.” menţionează autorităţile într-un comunicat de presă.

Victima este unul dintre managerii firmei de lactate „Nicodan”, din Mirosloveşti.

Circulaţia se desfășoară pe 1 fir alternativ pe DN 2 Roman-Suceava, în zona localității Miroslovești. Poliţiştii au început cercetările în acest caz.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere

O statistica îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori.

Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.

La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.

 

Adauga un comentariu