Local

Accident rutier mortal, în Iași! Șoferul a fugit de la locul impactului devastator! A abandonat mașina în mijlocul unui câmp – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 29 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal în Iași Șoferul a fugit de la locul impactului devastator A abandonat mașina în mijlocul unui câmp - GALERIE FOTO  VIDEO
Un ieșean a fost condamnat de judecători după producerea unui accident rutier mortal: șoferul a scăpat de pușcărie, chiar dacă a fugit de la locul comiterii faptei

Un individ din județul Iași a fost pedepsit de judecători, după producerea unui accident rutier mortal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Constantin Ionășescu la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un accident rutier mortal, care s-a petrecut într-o localitatea din județul Iași, a dus la pedepsirea șoferului! Ieșeanul a fugit de la locul impactului, abandonându-și mașina în mijlocul unui câmp. Chiar și așa, conducătorul auto a scăpat de pușcărie.
Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Ionășescu la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entitățile subordonate Consiliului Local Erbiceni sau Primăriei Erbiceni. Instanța ia act că moștenitorii persoanei vătămate Elena P. nu s-au constituit părți civile în cauză”, au precizat ieri judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Constantin Ionășescu, acuzat că a fugit de la locul impactului mortal

Procesul ieșeanului Constantin Ionășescu a început pe 27 ianuarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut, arestat preventiv și arestat la domiciliu în perioada 15 decembrie 2020 – 17 martie 2021. Conform anchetatorilor, pe 14 decembrie 2020, șoferul a comis un accident rutier mortal în localitatea Lețcani. Autoritățile au fost alertate de martori cu privire la producerea impactului. Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului nu l-au mai găsit pe șofer.

Polițiștii au precizat că, deși ieșeanul avea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, el și-a abandonat autoturismul pe câmp și a fugit. În dimineața zilei respective, o femeie a murit în urma producerii unui accident în localitatea ieșeană Lețcani. Șoferul care conducea un vehicul marca Mitsubishi a lovit-o din plin. Imediat după ce a coborât din vehicul, individul a văzut-o pe femeie întinsă pe carosabil, inconștientă, pentru ca, mai apoi, să se facă nevăzut. Martorii au fost cei care au sunat la numărul unic de urgență 112. Din păcate, echipajul medical care a ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru femeie.

Șoferul, identificat după accidentul rutier de la Lețcani

Anchetatorii ieșeni l-au căutat ore întregi pe individul care a produs impactul devastator. Aceștia au constatat că autoturismul implicat în accidentul rutier a fost abandonat de șofer pe un câmp aflat la câțiva kilometri distanță.

„În urma cercetărilor, polițiștii au găsit autovehiculul care a fost implicat în accident, pe un teren viran, în extravilanul localității Breazu. A fost identificat și suspectul care a condus autoturismul, un bărbat de 34 de ani, care a fost dus la audieri la sediul Poliției Rutiere”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Astfel, oamenii legii au ajuns la Constantin Ionășescu. La audieri, acesta a susținut că a plecat din cauza faptului că s-a speriat de ceea ce s-a întâmplat. Bărbatul din localitatea ieșeană Erbiceni a fost reținut pentru 24 de ore, iar, a doua zi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile amintite.

Adauga un comentariu