National

Accident rutier mortal în judeţul Dolj. Impactul violent, surprins de camerele de supraveghere – VIDEO

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal în judeţul Dolj. Impactul violent surprins de camerele de supraveghere - VIDEO
Accident mortal în județul Dolj

Marți, 29 septembrie 2020, s-a produs un grav accident de circulaţie într-o localitate din judeţul Dolj. Şoferul unui autovehicul a intrat în plin într-o maşină aflată în faţa lui, al cărei conducător oprise pentru a se asigura. Impactul, unul deosebit de violent, a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în intersecţie.

Accidentul a avut loc în localitatea Podari din judeţul Dolj. Conducătorul autoturismului marca Volkswagen a intrat cu mare viteză într-un Matiz, pe care l-a împins apoi pe marginea drumului. În Matiz se aflau trei persoane, şoferul de 62 de ani şi doi pasageri, două femei.

Cea care stătea pe bancheta din spate a fost strivită între portbagajul distrus de impact şi scaunul din faţă. Din păcate, a suferit răni incompatibile cu viața şi a murit.

Alte trei persoane au fost transportate de urgență la spital, cele două din Matiz şi şoferul care a provocat întreaga nenorocire. Este vorba de un tânăr, în vârstă de 33 de ani care, cel mai probabil, era cu ochii în telefon în momentul în care s-a produs impactul.

El este cercetat acum pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Accident grav între un TIR, un autobuz și o dubiță la Leţcani! Două persoane au decedat

Planul Roșu de intervenție a fost activat, marți dimineața, în județul Iași. În localitatea Lețcani a avut loc un accident rutier. Din primele informații se pare că, inițial TIR-ul și autobuzul au fost implicați în coliziune. Cel din urmă în urma impactului s-a răsturnat peste o dubiță, șase persoane fiind rănite. Două dintre acestea sunt încarcerate. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, fiind deviat pe rute ocolitoare.

”În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi că este o urgenţă 112 despre un accident care a avut loc pe raza localităţii Leţcani. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat faptul că şoferul unui TIR nu ar fi oprit şi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz. Ulterior, acesta a fost proiectat într-un microbuz. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a două persoane, precum şi rănirea a altora.

De precizat faptul că în cauză poliţiştii continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămări corporale din culpă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt. Doi dintre conducătorii auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Având în vedere că avem de-a face cu un carosabil umed, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să păstreze o distanţă mai mare de celelalte autoturisme, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă dacă situaţia o impune.”, a declarat Anca Vîjac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Două persoane au decedat în urma impactului

Încă o persoană implicată în accident a fost declarată decedată. Din informațiile pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin, se pare că șoferul de pe dubiță a decedat. Dintre cele șase persoane rănite, una se află în stop cardio-respirator. În total sunt 13 victime, dintre care patru au fost încarcerate iar șase transportate la spital.

„În jurul orei 5.53, s-a produs un accident rutier în zona intersecţiei Leţcani între un TIR, un microbuz şi un autobuz. Au rezultat 13 victime dintre care patru au fost descarcerate iar şase transportate la spital. Din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă, începând cu ora 6.00, a fost activat planul roşu pentru intervenţii şi au fost trimise două atvm, trei echipaje de prim ajutor şi o terapie intensivă mobila cu un medic, o descarcerare şi o autospecială de stingere cu descarcerare. Participă douăzeci de militari, din partea IPJ Iaşi sunt trei echipaje de prima intervenţie”, a declarat Onofreiasă Georgică, Sublocotenent, purtător de cuvânt situații de urgență.

Șoferul de TIR a povestit că în momentul în care a pătruns pe E85 a rămas fără frâne și, deși a încercat să evite impactul, s-a izbit într-un autobuz.

Persoanele transportate la spital sunt cinci bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani. Șoferul de pe microbuz, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a decedat.

Adauga un comentariu