Titlurile zilei

Accident rutier mortal, pe o șosea din Iași! Victimele n-au mai avut vreo șansă după impactul devastator. Și-a ucis mama și tatăl vitreg din cauza vitezei

Publicat: 16 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal pe o șosea din Iași Victimele n-au mai avut vreo șansă după impactul devastator. Și-a ucis mama și tatăl vitreg din cauza vitezei
Un bărbat a fost condamnat definitiv, după ce a fost acuzat de producerea unui accident rutier mortal

Un bărbat a fost pedepsit definitiv de magistrații ieșeni, după comiterea unui accident rutier mortal. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respis apelurile formulate în cazul lui Elisei Oprea. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru ucidere din culpă

Un accident rutier mortal, care a avut loc pe o stradă din Iași, a dus la pedepsirea definitivă a unui șofer. În urma impactului devastator, victimele n-au mai avut vreo șansă de scăpare. La finele săptămânii trecute, magistrații ieșeni au pus punct dosarului în care Elisei Oprea a fost acuzat de ucidere din culpă. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins, printr-o sentință definitivă, apelurile formulate de părțile civile și de societatea de asigurare City Insurance.
Inițial, Elisei Oprea (36 de ani) a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, firma de asigurare a fost obligată la plata unor daune morale de 85.000 de euro, către rudele victimei, și a unor daune materiale în valoare de 1.928 de lei.

Elisei Oprea, acuzat de procurorii ieșeni că a comis un accident rutier mortal

Procesul lui Elisei Oprea a început în urmă cu mai bine de un an. Atunci, procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 31 iulie 2018, în jurul orei 8:35, inculpatul se deplasa pe Drumul European 583, conducând autoturismul marca Audi, cu volan pe partea dreaptă. În autoturismul condus de inculpat se mai aflau, în calitate de pasageri, pe scaunul din stânga față, numitul A.P., tatăl vitreg al inculpatului, iar, pe bancheta din spate, numita D.P., mama inculpatului. În același timp, pe sensul de mers spre Târgu Frumos al DE 583, se deplasa numitul G.C., care conducea ansamblul auto format din autoutilitara marca Volvo și semiremorca marca Ardor. Afară ploua, iar carosabilul era umed.

În jurul orei 8:35, în timp ce conducea autoturismul menționat cu o viteză de circa 112 km/h, viteză peste limita legală de 50 de km/h admisă pe sectorul de drum, inculpatul a pătruns într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, în interiorul căreia, la km 11 + 800 m, în condiții de carosabil umed, a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune cu ansamblul auto condus de către numitul G.C., care a oprit vehiculul în parcarea din apropierea Hanului «Trei iazuri». În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a inculpatului, precum și a celor doi pasageri amintiți anterior”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Victimele au fost duse la spital, dar au suferit leziuni prea grave pentru a mai putea fi salvate

Imediat după impact, la fața locului au sosit polițiștii, care au efectuat cercetarea locului faptei, și o ambulanță, care a transportat victimele la spital, pentru îngrijiri medicale.

„În urma leziunilor suferite, pe data de 2 august 2018, s-a constatat decesul numitului A.P., iar, pe data de 14 august 2018, decesul numitei D.P. S-a stabilit că, în momentul accidentului, cei doi conducători auto nu consumaseră băuturi alcoolice”, au mai spus procurorii ieșeni.

Conform unui raport de expertiză efectuată în timpul cercetărilor, viteza de deplasare a autoturismului marca Audi a fost de 112 km/h, iar viteza de deplasare a ansamblului auto a fost de 50 km/h. Potrivit aceluiași raport de expertiză, Elisei Oprea putea preveni producerea accidentului dacă, în timpul deplasării, ar fi respectat viteza legală maxim admisă pe acel sector de drum, situat într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, fapt care ar fi împiedicat pierderea controlului asupra direcției de deplasare și imposibilitatea efectuării manevrelor de evitare.

Adauga un comentariu