Calatorii

Acesta este cel mai sigur loc din avion

Publicat: 19 apr. 2020
Cel mai sigur loc din avion
Cel mai sigur loc din avion

Cel mai sigur loc din avion. Călătoria cu avionul este una dintre cele mai folosite modalităţi de deplasare a oamenilor din întreaga lume. Chiar dacă este considerat unul dintre cele mai sigure mijloce de transport din lume, majoritatea celor care folosesc acest mijloc au emoţii atunci când vine vorba să călătorească cu avionul.

Cel mai sigur loc din avion. Studiu asupra siguranţei de la bordul aeronavelor

Acum câţiva ani, experţii din aeronautică au realizat un studiu asupra siguranţei de la bordul aeronavelor. Astfel, aceştia au indicat locurile care au cel mai ridicat nivel de siguranţă.

„Fiecare incident său accident aviatic este unic”, menţionează Purtătorul de Cuvânt al Administraţie Federale a Aviaţiei SUA, Alison Duquette.

Studiul a demonstrat că în avion „nu există locuri sigure”, întrucât impactul variază de la caz la caz. Spre exemplu putem vorbi sespre o aterizare forţată, o prăbuşire în apă, o defecţiune tehnică, o coliziune pe un drum sau pe un câmp etc.

În spatele avionului este mai sigur

Studiul cercetătorilor a demonstrat că pasagerii care au locurile în proximitatea cozii avionului au unele dintre cele mai sigure scaune. Experii au ajuns la concluzia că aceşti pasageri au o rată de siguranţă de 56%. Totodată specialiştii au specificat că dacă impactul este unul frontal atunci şansele de supravieţuire sunt de 40%.

De asemenea, locurile de-a lungul aripilor avionului au un indice de supravieţuire de 56%, iar cele poziţionate în zona carlingii 49%.

Un studiu mai recent, din anul 2015, demonstrează că persoanele care au locuri în spatele avionul ar avea o rată a mortalităţii de 32%, în timp ce persoanele care au locuri situate în mijlocul aeronavei – zona aripilor – au o rată a mortalităţii de 39%, iar echipajul, poziţionat în faţa avionului, are o rată de 38%.

Specialiştii au indentificat o a patra zonă poziţionată pe locurile din mijloc din proximitatea cozii avionului. Călătorii de aici au cea mai mică rată a mortalităţii de numai 28%, conform studiului experţilor.

 

Adauga un comentariu