Magazin

Achiziția rochiilor de damă elegante – ce trebuie să știi despre acest lucru?

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Achiziția rochiilor de damă elegante - ce trebuie să știi despre acest lucru

Fără doar și poate, rochiile sunt expresia feminității și a rafinamentului, iar purtarea unui astfel de articol vestimentar implică prestanță și multă eleganță. Firește, nu orice este la modă îți va veni ca turnat, însă nu trebuie să disperi. Alegerea rochiei potrivite ține seama de o multitudine de aspecte, de la stilul vestimentar preferat, până la întreg ansamblul vizual ce poate fi construit cu acest articol vestimentar.

Cum alegi rochia elegantă potrivită ție?

Sunt o serie de criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când optezi pentru un nou model de rochii elegante, astfel încât imaginea pe care ți-o vei crea să fie una în ton cu stilul și personalitatea ta. Totuși, alegerea unei rochii elegante ar trebui să se bazeze și pe:

Materialul din care este creată

Calitatea unei rochii se observă cel mai bine după materialul folosit în crearea acesteia. Sunt anumite țesături care se așează frumos pe corp, cum ar fi taftaua, mătasea sau velurul, ce nu sunt doar apreciate, ci și intens folosite în crearea rochiilor elegante de seară. Materialele mai grele sunt preferate, dat fiind faptul că duc la crearea unei ținute aparte, ce conferă corpului linii fluide, feminine.

De asemenea, și cusăturile și finisajele sunt importante pentru a sublinia calitatea unei rochii elegante. Luând exemplul rochiei negre din dantelă sau cu broderie aplicată, aceasta nu ar trebui să aibă cusături puternic vizibile, scame sau ațe care ar putea strica estetica de ansamblu.

Culoarea

Și culoarea este un aspect special în ceea ce privește alegerea rochiei elegante. Nu doar coloristica va acapara privirile, ci și detaliile stilistice, fluiditatea și materialul. În general, rochia elegantă poate avea orice culoare câtă vreme se potrivește cu specificul evenimentului la care vei participa.

Astfel, o rochie de culoarea roșie sau animal print se pretează mai mult evenimentelor de seară; una creată din catifea, de culoarea neagră, sau chiar un model cu spatele sau umerii goi, de albastru intens sau smarald este mai potrivită în cazul evenimentelor de tip cocktail.

Forma corpului

Silueta este cea care influențează în mod definitoriu alegerea rochiei de dama. Tocmai din acest motiv, rochia trebuie să te pună pe tine în valoare. În funcție de tipul de siluetă, iată ce rochii poți alege:

  • Silueta pară – sunt de preferat rochiile elegante cu decolteu în V sau cele scurte, cu despicătură în zona genunchilor;
  • Triunghi inversat – cele mai potrivite modele sunt cele scurte, de tip clopot, care să evidențieze talia și să aducă volum în partea inferioară a corpului;
  • Clepsidră – ești o fericită pentru că poți purta orice tip de rochie elegantă.

Bugetul

Alegerea unei rochii elegante frumoase și de calitate ține seama și de bugetul stabilit. În mod evident nu trebuie să investești sume colosale pentru o rochie când la fel de bine poți alege modele de calitate, cu design și accesorii elegante, la un preț foarte accesibil. Nu uita: prețul reflectă calitatea rochiei!

Tipul de eveniment

Și evenimentul dictează modelul de rochie pe care trebuie să îl porți. Dantela și voalul sunt mai potrivite pentru evenimentele rafinate, dat fiind faptul că transmit un look sofisticat și elegant. Dacă evenimentul se desfășoară într-o locație pretențioasă, cel mai bine ar fi să alegi o rochie de ocazie sofisticată, ce se ridică la înălțimea ocaziei. Și paietele pot fi alegerea potrivită, câtă vreme evenimentul impune o ținută care să te scoată în evidență.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-a-woman-wearing-green-dress-985635/

Adauga un comentariu