Stiri si curiozitati

Acid boric pentru gândaci: Cum să scapi de această problemă în doar câteva zile

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acid boric pentru gândaci Cum să scapi de această problemă în doar câteva zile
Acidul boric afectează dăunătorii acționând ca o otravă cu eliberare întârziată. Acidul boric distruge stomacul gândacului, iar la femele distruge și sistemul reproducător

Gândacii de bucătărie reprezintă o mare problemă cu care se confruntă multe persoane care locuiesc la bloc. Din fericire există mai multe soluții pentru a rezolva această problemă, acidul boric fiind un inamic de temut pentru gândacii de bucătărie.

Gândacii de bucătărie sunt printre cele mai comune insecte care pot să apară în locuințele de la bloc. Aceștia pot să contamineze alimentele și să răspândească diverse boli, precum febră tifoidă, dizenterie, poliomielită sau gastroenterită. În plus, nu este deloc plăcut să vezi cum mișună pe la tine prin bucătărie.

Marea problemă la gândacii de bucătărie este faptul că nu știi niciodată unde stau aceștia ascunși, deoarece ies la iveală mai mult noaptea, atunci când se pot hrăni fără să-i deranjeze nimeni. În plus, aceștia pot migra foarte ușor de la un apartament la altul, iar asta face dificilă exterminarea lor.

gandaci de bucatarie morti

Acid boric pentru gândaci: Remedii naturale pentru a scăpa de această problemă

În comerț există mai multe insecticide pentru gândacii de bucătărie, însă acești dezvoltă foarte ușor rezistență la aceste produse și pot supraviețui chiar și după aplicări multiple.

Mai mult, produsele de pe piață conțin ingrediente toxice care pot provoca reacții adverse atât în cazul oamenilor, cât și al animalelor.

Una dintre soluțiile cele mai la îndemână pentru a scăpa de gândaci ide bucătărie este acidul boric. Acesta afectează dăunătorii acționând ca o otravă cu eliberare întârziată. Acidul boric distruge stomacul gândacului, iar la femele distruge și sistemul reproducător. De asemenea, acidul deshidratează corpul insectei.

Acidul boric este comercializat sub formă de  pulbere sau soluție și poate fi folsoit în formă pură  sau pus în diverse momeli pentru a scăpa de gândacii de bucătărie.

bile facute din acid boric

În condițiile în care metoda clasică nu funcționează tot timpul, gândacii nedorind să mănânce acidul boric este necesar să faceți niște momeli aromatice, care să includă acid boric.

Una dintre cele mai eficiente momeli pe care le puteți face în casă este din ouă fierte și crude. Pentru asta trebuie să amestecați acidul boric cu un ou crud bătut și cu gălbenușul a câtorva ouă fierte. Din pasta obținută se fac niște bile mic ice sunt lăsate ca momeală pentru gândaci.

O altă momeală pentru gândaci cu acid boric este folosirea unor cartofi fierti. Pentru asta, fierbeți un cartof, pe care îl pisați, adăugați puțin ulei și acid boric. Din acest amestec faceți niște bile mici pe care le lăsați în zonele unde știți că vin de obicei gândacii de bucătărie.

gandac de bucatarie mort

Alte metode eficiente pentru exterminarea gândacilor de bucătărie

Alte substanțe la care puteți apela pentru a scăpa de gândacii de bucătărie sunt uleurile esențiale. Fie că sunt de mentă, cedr sau lavandă, acestea sunt extrem de eficiente pentru a scăpa de gândaci de bucătărie.

Pentru o soluție naturală de 250 ml pentru combaterea gândacilor, veți avea nevoie de aproximativ 40-50 picături de uleiuri esențiale. Puteți folosi un singur tip de ulei esențial sau le puteți amesteca

Pe lângă uleiurile esențiale ai nevoie de o soluție „de bază”, precum un ulei de nucă de cocos, migdale sau măsline sau alcool rafinat. La final, amestecați cele 40-50 picături de ulei esențial cu 250 ml soluție de bază și puneți-le într-un pulverizator pentru o utilizare ușoară.

Și castraveții pot fi utili pentru a scăpa de gândaci de bucăterie. Pentru asta, decojiți castravetele și lăsați cojile în zonele unde știți că vin de obicei gândacii. Aceștia urăsc cojile de castravete.

Și frunzele de dafin sunt o soluție bună pentru a scăpa de gândaci. Aceștia urăsc mirosul emanat de aceste frunze.

gandac de bucatarie mort

Adauga un comentariu