Eveniment-Social

Acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi din Republica Moldova

Publicat: 16 iun. 2021
Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și președintele Consiliului Raional Anenii Noi, Ion Vicol, au semnat, astăzi, la Iași, un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și președintele Consiliului Raional Anenii Noi, Ion Vicol, au semnat, astăzi, la Iași, un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

Parteneriatul vizează mai multe domenii: economic, sănătate, educație, cultură, turism, sport  și tineret, asistență socială. De asemenea, cele două părți vor identifica proiecte care pot beneficia de susținerea financiară a Uniunii Europene și vor accesa în comun sursele de finanțare nerambursabilă pentru realizarea lor.

“Întărim astăzi legătura specială pe care o avem cu Moldova de peste Prut prin acest acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi. Ne leagă deja istoria, cultura, tradițiile și limba pe care o vorbim, iar de astăzi deschidem noi posibilități de colaborare economică și socială”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

“Sper că acordul va fi un imbold pentru o colaborare foarte fructuoasă pe viitor. Interesul ambelor părți este să avem proiecte concrete prin care regiunile noastre să se dezvolte”, a declarat președintele raionului Anenii Noi, Ion Vicol.

 

 

 

 

 

 

                                               

Comentarii
  • Daca se întâmplă cumva ca …Costel să fie amenințat (sau…stimulat) cu pușcăria, are voie să ceară azil politic ambasadei din Anenii Noi?

Adauga un comentariu