Eveniment-Social

Acțiune umanitară a celor de la Caritas Iași pentru cei aflați în dificultate

Publicat: 30 apr. 2020

Caritas Iași demarează, în aceste săptămâni grele, acțiunea umanitară „Suntem solidari cu cei aflați în nevoie”! Prin intermediul acesteia sunt ajutați sute de vârstnici din întreaga regiune a Moldovei. Este vorba de activități de îngrijire la domiciliu (injecții, perfuzii, pansamente), ajutor în efectuarea treburilor casnice, distribuirea de medicamente și pachete cu alimente la domiciliu, dar și a prânzului cald zilnic. Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a ajutat peste 1.300 de persoane aflate în dificultate

Exemplu demn de urmat, în plină pandemie de COVID-19! Caritas Iași derulează acțiunea umanitară „Suntem solidari cu cei aflați în nevoie”. Aceștia arată că Situația de Urgență cu care ne confruntăm este unică și generează schimbări mari în viețile noastre. Se ajunge la lipsuri, stări de anxietate și tragic, la multe pierderi de vieți omenești.

„Însă este perioada în care toleranța, solidaritatea, empatia și responsabilitatea ar trebui să primeze. Este momentul să ne îngrijim unii de alții mai mult, poate, și să ne iubim ca umanitate mai mult”, arată cei de la Caritas.

În acest mod, sunt ajutați sute de vârstnici din întreaga regiune a Moldovei. Este vorba despre activități de îngrijire la domiciliu (injecții, perfuzii, pansamente), ajutor în efectuarea treburilor casnice, distribuirea de medicamente și pachete cu alimente la domiciliu, dar și a prânzului cald zilnic.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a ajutat peste 1.300 de persoane aflate în dificultate

De asemenea, în cadrul Centrelor „Don Bosco” (din Iași și Buruienești, județul Neamț) sunt oferite meditații școlare on-line copiilor și activități cu diverse teme.

„În cei 30 de ani de activitate în slujba aproapelui, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a luptat pentru crearea unei civilizații bazată pe iubire, ajutorare și solidaritate între oameni. Mulțumim tuturor pentru promovarea acestui obiectiv și pentru toate emoțiile trăite în această perioadă. Împreună am reușit să aducem bucurie, zâmbete și lumină în casele oamenilor care trăiesc aceste vremuri grele. De la începutul pandemiei până în prezent am sprijinit peste 1.300 de persoane. Vom continua activitățile și vom răspunde și la alte initiațive și solicitări de cazuri din Dieceza catolică”, au conchis cei de la Caritas.





Adauga un comentariu