National

Acţiuni ale salvamontiştilor pentru salvarea a două femei, rănite în Munţii Făgăraş

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acţiuni ale salvamontiştilor pentru salvarea a două femei rănite în Munţii Făgăraş
O echipă intervine pentru recuperarea unei femei care a suferit o entorsă de membru inferior, în zona Cascada Sărata

Salvamontiştii din Sibiu intervin, vineri, pentru salvarea a două femei care au anunţat că au fost rănite, în două accidente distincte, în Munţii Făgăraş. Pentru recuperarea victimelor a fost solicitat elicopterul SMURD, relatează News.ro.

O echipă intervine pentru recuperarea unei femei care a suferit o entorsă de membru inferior, în zona Cascada Sărata.

”A fost solicitat şi elicopterul pentru recuperarea victimei prin troliere. Victima are 50 de ani”, a transmis Salvamont Sibiu.

Sursa citată a precizat că cea de-a doua intervenţie vizează tot o femeie care a căzut din potecă, în zona Lanţuri Sub Lăiţel.

”Victima este stabilă, dar acuza dureri lombare”, au precizat salvamontiştii.

Aceştia au explicat că la cel de-al doilea caz intervine şi o echipă a Salvamont Argeş, fiind solicitat acelaşi elicopter.

Tânără de 29 de ani, mușcată de viperă în Munții Făgăraș

Nu este primul incident din Munții Fărăgaș de săptămâna asta. O femeie a fost muşcată vineri de o viperă în Munţii Făgăraş, în zona Cascadei Capra. Potrivit Salvamont Argeş, s-a intervenit pentru salvarea victimei, informează Brașov.net.

”Persoană muşcată de viperă în Munţii Făgăraş, în zona Cascadei Capra. Intervine echipa de salvatori montani aflată în serviciu la Baza de salvare montană Cota 2000 împreună cu echipajul SMURD”, au transmis cei de la Salvamont.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 29 de ani, care a fost preluată pentru a fi transportată de urgenţă la spital.

„În momentul preluării, victima era conştientă, stabilă hemodinamic şi cooperantă. Pe drum, salvatorii s-au întâlnit cu un echipaj al SAJ, care a preluat victima şi o transportă la spital pentru a i se administra medicamentaţia necesară”, a precizat sursa citată.

Adauga un comentariu