Economic Local

Acțiuni împotriva ieșenilor care depozitează deșeuri în locuri nepermise

Publicat: 20 feb. 2020

Autoritățile locale continuă acțiunile împotriva cetățenilor care nu respectă normele de curățenie și aplică amenzi usturătoare în cazul celor care depun deșeurile în locuri nepermise. Pe lângă mizeria provocată în apropierea punctelor gospodărești, numeroase persoane depozitează gunoaie menajere pe spațiile verzi sau în apropierea tomberoanelor stradale, lucru nepermis. Sancțiunile pentru cei care încalcă normele de curățenie sunt pe măsură.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform HCLM Iași numărul 172 din 2002 – pentru gospodărirea și menținerea curățeniei pe raza municipiului Iași, cu amendă în valoare de 700 lei, pe numita S.V., domiciliată în județul Iași, deoarece a fost depistată pe strada Arcu intersecție cu strada Bacinschi, în timp ce arunca pe domeniul public doi saci cu resturi menajere”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Numeroase sesizări primite prin dispeceratul Poliției Locale

În urmă cu două zile, polițiștii locali au intervenit operativ la 36 de sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, în urma cărora au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale. Totodată, echipele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene, au legitimat 172 de persoane și au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 34 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de curățenie.

Adauga un comentariu