Local

Acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere continuă

Publicat: 05 sept. 2021
Politia
Victima, în vârstă de 54 de ani, a murit pe loc

Ieri, 04 septembrie ac, în intervalul orar 20.00-02.00, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe raza orașului Tg. Frumos pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.

Au fost legitimate 81 de persoane.

Au fost aplicate 14  sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute 2 permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat de 57 ani a fost depistat conducând un auto pe raza localității Bălțați cu viteza de 103 km/h pe un sector de drum, unde limita legală de viteza este de 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere Pt 90 de zile.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe raza județului Iași sunt  traversarea neregulamentara, neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, abateri comise de biciclisti sau carutasi s.a.

Recomandările polițiștilor pentru participanții la trafic sunt:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Comentarii
Adauga un comentariu