Local

Activitate cu scop preventiv cu prilejul Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane

Publicat: 29 iul. 2021
Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în anul 2013, pentru a fi marcată la data de 30 iulie a fiecărui an.

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în anul 2013, pentru a fi marcată la data de 30 iulie a fiecărui an.

Cu acest prilej, la data de 28 iulie a.c., la invitaţia Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu reprezentanţii acestei structuri, au participat la o activitate comună de prevenire și conștientizare a publicului cu privire la consecinţele fenomenelor infracţionale din domeniul traficului de persoane şi al corupţiei.

Activitatea s-a desfăşurat în Parcul ,,Copou” din municipiul Iași, context în care lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Iași le-au prezentat cetățenilor unele aspecte referitoare la competențele instituției noastre, noţiuni elementare privind infracţiunile de corupție, atitudinea ce trebuie avută în situația în care iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, precum şi necesitatea adoptării unui comportament integru şi responsabil în societate.

De asemenea, au fost distribuite materiale promoționale (flyere) cu mesaje preventive anticorupție, precum și de popularizare a liniei telefonice gratuite – Call-center anticorupție 0800.806.806, unde pot fi sesizate faptele de corupţie în care pot fi implicați angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, reamintim că Direcția Generală Anticorupție este reprezentată în teritoriu de Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Zugravi, nr. 64, telefon 0232/301.206, e-mail iasi.dga@mai.gov.ro.

Adauga un comentariu