Eveniment-Social

Activitate de instruire anticorupție, la Iași

Publicat: 05 apr. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Activitate de instruire anticorupție la Iași
Întreaga sesiune de instruire s-a desfășurat sub semnul dialogului

Ofițeri de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, au derulat joi, 04 aprilie 2024, o activitate de instruire anticorupție cu personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi – Detaşamentul de Pompieri Târgu-Frumos.

Activitatea a urmărit abordarea unor subiecte de interes ridicat pentru angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi: elemente de etică, factori de risc și factori de protecție, infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate faptelor de corupție, prevenirea corupției în contextul elementelor de influență socială (a grupului, a autorității, a familiei și cunoscuților, a societății), studiu de caz și exemple memorabile.

În egală măsură, participanții și-au exersat abilitățile de identificare și gestionare a riscurilor specifice domeniului de competență. Aceștia au fost instruiți atât din punctul de vedere al atitudinilor și reacțiilor corecte în fața unor fapte de corupție, cât mai ales din perspectiva prevenirii situațiilor de corupție prin modelarea contextelor specifice.

Întreaga sesiune de instruire s-a desfășurat sub semnul dialogului și a generat discuții constructive și clarificatoare pe teme din domeniul de prevenire a corupției și promovare a comportamentului integru.

Comentarii
  • Adică ce se învață ? Cui și cât trebuie dat șpagă pt un post de asistent medical, pt un post de medic, etc. Mai ales cum și sub ce formă trebuie dată șpaga pt ca să nu se prindă cei de la DNA apoi în cine să ai încredere pt că, iată cum la înghesuială apar turnătorii ofertanți și beneficiari de șpagă.
    Ce ridicol, când țara este condusă de imbecili, semianalfabeți, hoți și golani, foști pușcăriași puși șefi în posturi în care nu au nicio pregătire sau competență, se desfășoară programe de instruire anticorupție

Adauga un comentariu