International

Activitatea în parlamentul israelian a fost suspendată

Publicat: 04 iun. 2020
Parlementul israelian

Parlamentul israelian (Knesset) şi-a suspendat şedinţele programate joi, 5 iunie 2020, după ce un deputat a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, în timp ce unele şcoli s-au închis din nou din cauza apariţiei unor cazuri noi.

După ce în martie a luat cu succes măsuri agresive pentru a stopa epidemia de COVID-19, Israelul a relaxat restricţiile în ultimele săptămâni. Oficiali avertizează însă că relaxarea populaţiei ar putea duce la o nouă creştere a numărului de contagieri.

Într-un comunicat emis săptămâna trecută, Knessetul a anunţat că personalului neesenţial i s-a cerut să rămână acasă şi că toate şedinţele din comisii au fost amânate.

Se aşteptă în aceste momente ancheta epidemiologică în cazul deputatului israelian Sami Abou Shahadeh.

„Fac un apel la toţi cei care s-au aflat în imediata mea apropiere să se autoizoleze şi să se testeze”, a scris Abou Shahadeh pe Twitter. „Virusul se află încă printre noi şi o revenire la aşa-numita normalitate îl ajută să se răspândească cu o mai mare magnitudine şi viteză”, a adăugat deputatul.

Şcolile din statul Israel s-au redeschis luna trecută, dar s-au înmulţit îngrijorările că unii copii îi infectează pe alţii în pofida măsurilor de prevenţie. Presa israeliană a relatat joi că 42 de şcoli au fost închise din cauza apariţiei unor noi cazuri de infectare.

Ministerul Educaţiei nu a confirmat deocamdată această cifră. ‘Orice instituţie de învăţământ în care există cazuri de îmbolnăvire va fi închisă’, a declarat miercuri premierul Benjamin Netanyahu, subliniind că personalul din şcoli va continua să caute noi modalităţi de a îi proteja şi a îi ţine la distanţă între ei pe elevi.

Israel, cu o populaţie de circa 9 milioane de locuitori, a raportat nu mai puțin de 17.343 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 290 de decese. Potrivit Ministerului Sănătăţii, mai mult de 593.000 de locuitori au fost testaţi la noul coronavirus.

Adauga un comentariu