Eveniment-Social

Activități ale elevilor și profesorilor Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani, derulate în cadrul programului Erasmus+ – FOTO

Publicat: 09 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activități ale elevilor și profesorilor Liceului Teoretic Miron Costin Pașcani derulate în cadrul programului Erasmus - FOTO
Proiecte ce vizează sănătatea mediului urban

În săptămâna 24-28 aprilie, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani a participat în două activități Erasmus +: o mobilitate în cadrul proiectului Erasmus K229 „ClimAct Now!”, nr. ref. 2020-1-EL01-KA229-078996_2, la „Information Technology High School” Belgrad, fiind, pe urmă, gazdă a mobilității „Get Tuned in Erasmus”, cu parteneri din două școli, Liceul „Don Bosco” din Wroclaw, Polonia, precum și Liceul „Los Cristianos”, Arona, Tenerife, Spania, care au avut echipe formate din opt elevi din fiecare școală și doi profesori însoțitori, în cadrul Acreditării Erasmus 2021-1-RO01-KA121-SCH-000008782

„ClimAct Now!” este un proiect de parteneriat strategic în care s-a urmărit conștientizarea problemelor de mediu, a schimbărilor climatice și a identificării efectelor acestora asupra tuturor. De asemenea, s-a urmărit crearea unei perspective holistice asupra sustenabilității economice, sociale, de mediu. 10 elevi și 3 profesori ai Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani au participat împreună cu partenerii din Grecia, Portugalia și Serbia la activități interesante prin care au descoperit probleme de mediu comune, și-au dezvoltat competențe lingvistice și au învățat despre istoria Serbiei.

Proiecte ce vizează sănătatea mediului urban

Elevii, în echipe mixte, au realizat proiecte despre sănătatea mediului urban din propriul oraș, au organizat o expoziție de fotografii în care au surprins aspecte de urbanism, au creat postere promoționale pentru fiecare țară, s-au întrecut în cunoștințe generale despre țările partenere, au învățat dansuri tradiționale specifice.

Ferma experimentală a Facultății de Agricultură Belgrad și situl arheologic de la Vinča au fost locuri în care elevii noștri au putut observa natura, fiind impresionați de ingeniozitatea și capacitatea omului de a se adapta în fața provocărilor acesteia. Nu au lipsit activitățile sportive pe terenurile de sport din parcul Ada Ciganlija și emoția în fața istoriei din Fortăreața Kalemegdan, o cetate construită strategic la confluența dintre Sava și Dunăre.

Obiectivele parteneriatului Erasmus+

Prin „Get Tuned in Erasmus”, obiectivele parteneriatului au fost promovarea dimensiunii europene și incluzive ale educației, îmbunătățirea competențelor de utilizarea a instrumentelor media prin schimbul de bune practici, dezvoltarea competențelor lingvistice, digitale și sociale, dezvoltarea spiritului de inițiativă și antreprenorial. Activitățile săptămânii au inclus o vizită de documentare la Radio Iași, organizată cu sprijinul doamnei Raluca Daria Diaconiuc, colaborator al Radio Iași, ghidată de domnul George Marici, realizator de emisiuni la radioul ieșean.

Au urmat ateliere în școală despre fake-news și prelucrarea materialelor video, concursuri de fotografii, realizarea de interviuri în echipe, un atelier de robotică sub coordonarea echipei Mironobot – RO154,  jocuri quizz, un tur al școlii și prezentări realizate de Consiliul Școlar al Elevilor mironiști.

Adauga un comentariu