National

Activități preventive în sprijinul IJJ Botoşani de la centrele de carantină din municipiul Botoşani

Publicat: 06 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activități preventive în sprijinul IJJ Botoşani de la centrele de carantină din municipiul Botoşani

În contextul situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea noului coronavirus (COVID-19) și a necesității sprijnirii măsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminării, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoşani au desfășurat, în ziua de 2 mai a.c. 7 activități preventive anticorupție în sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratul Județean  de Jandarmi Botoșani care efectuează paza la 7 centre de carantină de pe raza mun. Botoşani.

La activități au fost prezentate infracţiunile de corupţie, precum şi modalităţile de sesizare a faptelor de corupţie, având în vedere sprijinul operațional și celeritatea pe care D.G.A., implicit S.J.A. Botoşani le pot oferi în situația sesizării unor presiuni de corupție generate de persoanele ce fac obiectul măsurilor de carantină sau de apropiați ai acestora.

La activităţi au participat 8 subofiţeri jandarmi şi 3 poliţişti locali care s-au aflat în serviciul de pază la centrele de carantină menționate.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunităților din care fac parte, cât și asupra întregii societăți.

Adauga un comentariu