Eveniment-Social

Activități şi misiuni ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Iaşi în anul 2021

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activități şi misiuni ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Iaşi în anul 2021
În domeniul acţiunilor de menținere a ordinii publice, în anul 2021, s-au desfășurat 8423 de misiuni, în sistem mixt cu poliția, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică

10.735 misiuni desfășurate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi în anul 2021

În data de 18 ianuarie 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, în sistem videoconferință, a fost prezentată activitatea unității în anul 2021.

În anul 2021 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi au efectuat misiunile potrivit competenţelor legale, o pondere importantă având cele desfăşurate pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, asigurarea ordinii și siguranței la o serie de manifestări desfășurate în spațiul public, precum și activitățile derulate în cooperare cu alte instituții. În total au fost desfășurate 10.735 misiuni.

Pe linia acţiunilor de intervenţie în anul 2021, în sistem mixt cu poliția și în mod independent s-au derulat 4519 activități, răspunzându-se solicitărilor prin „112” sau alte apeluri telefonice.

Totodată, au fost luate măsurile necesare la manifestările derulate în spațiul public și pe timpul instituirii carantinei în anumite localități, efectuându-se un număr de 845 misiuni.

Dintre misiunile de ordinie publică, menționăm manifestările de protest, marșuri, mitinguri, măsurile luate cu prilejul  unor manifestări religioase, activitivitățile derulate pe timpul Raliului Iaşului sau cu ocazia desfăşurării unor competiţii şi a jocurilor sportive, precum și misiunile desfășurate în contextul situației impuse de starea de alertă.

În cursul anului 2021 au fost executate un număr de 4737 mandate de aducere, înaintate Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi de către instanţele de judecată şi de către organele de urmărire penală.

În domeniul acţiunilor de menținere a ordinii publice, în anul 2021, s-au desfășurat 8423 de misiuni, în sistem mixt cu poliția, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât și cel rural.

În ceea ce privește activitățile de prevenire a faptelor antisociale, în anul 2021 au fost derulate 822 acțiuni în cadrul programelor de prevenire întocmite la nivelul inspectoratului.

Pe timpul misiunilor desfășurate în anul 2021 au fost aplicate un număr de 13.442 sancțiuni contravenționale valoarea amenzilor fiind de 2539150 lei.

Pe linie de protecție instutuțională Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iași asigură paza unui număr de 31 obiective.

Concomitent s-a asigurat menținerea ordinii interioare necesare desfășurării în condiții de normalitate a activităților, la instanțele judecătorești, în 25 săli de judecată, din municipiile Iași și Pașcani, orașul Hârlău și în localiatatea Răducăneni.

Pe linia cooperării internaționale au continuat activitățile derulate în comun cu Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova, în cadrul proiectului finanțat prin fonduri externe nerambursabile ”Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations” (cod EMS-ENI: 2SOFT/4.3.15).

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

 

Adauga un comentariu