Cancan

Actorul Andrei Ciopec s-a călugărit. Cum arată acum fostul raket din serialul ”Atletico Textila”

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actorul Andrei Ciopec s-a călugărit. Cum arată  acum fostul raket din serialul Atletico Textila
Cunoscutul actor Andrei Ciopec s-a călugărit

Bombă în showbiz-ul din Romania. Cunoscutul actor Andrei Ciopec s-a călugărit. Fostul raket din serialul ”Atletico Textila” a început o nouă viață duhovnicească la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Andrei Ciopec nu este singurul nume sonor din Romania care a trecut la cele sfinte. În urma cu ceva ani, actorii Ovidiu Cuncea și Mihai Coadă au renunțat la lumea televiziunii și s-au călugărit.

Actorul Andrei Ciopec s-a călugărit

După Mihai Coadă, cunoscut drept ”Nelu Curcă” din serialul ”La Bloc”, un alt actor care s-a făcut remarcat într-un serial la PRO TV a ales calea mănăstirii. Raketul Ivan din ”Atletico Textila” s-a retras din viața publică pentru a se dedica rugăciunii.

Ovidiu Cuncea și Mihai Coadă sunt doar două dintre numele sonore din viața teatrului și televiziunii românești care au renunțat la lumina reflectoarelor pentru o viață duhovnicească. De ceva timp, pe lista vedetelor care au luat calea mănăstirii s-a alăturat și Andrei Ciopec, tânărul actor care l-a interperetat pe  raketul Ivan în serialul de comedie de la PRO TV ”Atletico Textila”.

Potrivit surselor cancan.ro, de mai bine de doi ani, Andrei Ciopec a ales să se retragă din lumea mirenilor și să dedice rugăciunii, în cadrul unei vieți monahale.  Fostul actor Andrei Ciopec a început o nouă viață duhovnicească la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde, zilele trecute, a și fost vizitat de un coleg de breaslă.

”Alături de «Fratele Andrei», fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei și l-am găsit. Ne știm de câțiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieții nu foarte frumoasă.

Dumnealui mi l-a recomandat că fiind «Andrei Actorul». A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească și duhovnicească toată experiența de la Sihăstria Putnei. Așa cum l-am cunoscut pe Andrei, mereu să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul.

Săptămâna aceasta s-au împlinit 2 ani de când Andrei a plecat din lumea noastră a mirenilor și a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toți și rugându-se pentru noi. Blagosloviți și iertați!”, a fost mesajul postat de Andrei Dumitrescu, după vizita la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

„Lupt zilnic să fiu mai bun”

„Lupt zilnic să fiu mai bun, aşa cum pot. Lumeşte vorbind, nu cred că există ceva care să mă satisfacă mai mult decât actoria. Nu există altă meserie către care m-aş putea îndrepta. Dar în afara sferei lumeşti există cea duhovnicească…

Și anume o atenţie mai mare spre interiorizare, spre căutarea unei linişti, a acorda  mai mult timp lucrului cu mine că om, a acorda mai mult timp rugăciunii”, mărturisea Andrei Ciopec, potrivit unor publicații din România.

În trecut, în timp ce filma pentru un film american, Andrei Ciopec a lucrat alaturi de marele actor Steven Seagal, unde a filmat câteva scene de lupte.

”A fost o experiență plăcută să lucrez cu Seagal, i-am făcut trucuri, am mai împărtășit câteva idei, am mai vorbit despre Jeet kune do și ne-am bătut, în film. Evident, am luat bătaie, iar scena de deschidere a filmului în care joc s-a încheiat cu mine încasând un glonte-n cap.

Nici cu o lună în urmă mai fusesem «executat» într-un scurt-metraj în care am interpretat rolul unui deținut politic”, declara Andrei, în urmă cu ceva timp, pentru o publicație din România.

A fost vedeta la TVR, Pro TV și Antena 1 vreme de 15 ani, dar s-a călugărit

Nu mai puțin de 15 ani a lucrat Theodora Videscu la TVR, a fost și regizor de film, și realizator la ProTV și Antena1, dar a luat o decizie surprinzătoare: s-a retras la mănăstire!

De un deceniu și jumătate stareță a unei mănăstiri din județul Vălcea, Theodora Videscu a vorbit pentru revista Formula AS despre schimbarea meseriei și binefacerile prezentului.

”Chiar televiziunea mi-a deschis drumul spre mănăstire. Desi aveam o viață duhovniceasca, mergeam regulat la biserica, mă spovedeam, mă împărtășeam etc., nu m-am gândit să mă călugăresc. Până la un moment dat, când am cunoscut mai bine frumusețea monahismului. Am lucrat opt ani la TVR, la Departamentul Arte. M-am ocupat de teatru și film. A fost o perioada plina de efervescenta, imediat după Revoluție, în care se puteau face lucruri frumoase. Am lucrat apoi la PRO TV, unde am înființat “Departamentul de film documentar”, ajutata de d-l Adrian Sârbu, care era atunci președintele televiziunii. Din păcate, acel proiect de a face filme documentare de mare anvergura, coproducții internaționale, nu s-a concretizat… Și-atunci am plecat la Antena 1, unde am fondat un astfel de departament și unde chiar am făcut filme. Lucrând acolo, mi s-a cerut într-o zi să scriu un scenariu pentru un documentar despre viață monahala din Romania.

Am început să mă documentez și, pe măsură ce strângeam informațiile necesare, filmam. Am lucrat la acest subiect vreo jumătate de an, în ritm susținut, așa cum se face la televiziunile comerciale, unde bugetul e limitat și timpul întotdeauna scurt. Am mers la toate mănăstirile din Romania, în ordine cronologica, pe provincii istorice. Cu aceasta ocazie, am avut șansă să mă întâlnesc cu marii duhovnici ai tarii. Și am făcut un serial de douăzeci de episoade despre istoria vieții de mănăstire din Romania, sub titlul “Amintirile unui pelerin”. A fost o perioada foarte intensa, dormeam numai doua, trei ore pe noapte, scriam, călătoream prin tara, citeam și făceam interviuri – uneori greu, pentru că mulți călugări erau reticenți… Dar țoață emoția aceea a peregrinării prin mănăstiri a început să mă urmărească și ulterior, că o boare, că un halou, și când puneam capul pe perna, și când mergeam pe strada, și în redacție… Mă întrebam mereu de ce mi-a dat Dumnezeu un astfel de subiect și mă gândeam la viețile călugărilor pe care i-am cunoscut. Concluzia generala era că viață de călugăr e foarte frumoasa, dar și foarte grea. Încă nu-mi puneam problema că aș putea trai așa”, a povestit maica Theodora în Formula AS.

Adauga un comentariu