Actualitate

Actorul Vladimir Găitan a murit: „A preferat să nu se interneze în spital ca să își facă tratamentul absolut obligatoriu de spaima covidului”

Publicat: 10 nov. 2020
Vladimir Găitan a murit
Vladimir Găitan a murit

Actorul Vladimir Găitan a murit. Acesta avea 73 de ani și se lupta de aproape trei decenii cu o boală necruțătoare. Fusese diagnosticat cu cancer limfatic. Conform declarației lui Victor Ciutacu, confirmată ulterior de Victor Ponta, se pare că actorul ar fi refuzat să meargă la o unitate medicală pentru a-și face tratamentul obișnuit de frica unei posibile infectări cu noul coronavirus.

Celebrul actor a jucat în peste o sută de filme, și seriale. De asemenea numărul piselor de teatru în care acesta a apărut este unul considerabil.

”A preferat să nu se interneze în spital ca să își facă tratamentul absolut obligatoriu de spaima covidului”, a relatat Victor Ciutacu, confirmat de Victor Ponta.

La scurt timp de la aflarea veștii care a îndoliat lumea teatrului din România, mai multe persoane au transmisi mesaje emoționante despre îndrăgitul actor. Unul dintre colegii de breaslă ai acestuia, actorul Valentin Teodosiu a declarat că Vladimir Găitan și-a simțit sfârșitul.

”A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist,” a declarat actorul Valentin Teodosiu.

De asemenea actorul Vlad Rădescu a trasnmis un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare prin care își exprimă regretul cu privire la decesul lui Vladimir Găitan.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris actorul Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan: „Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”

Deși a avut parte de o carieră strălucită și de o poveste de dragoste ca în filme, viața lui Vladimir Găitan a fost umbrită de evenimente dificile dar și de un diagnostic crunt. Acesta făcea în fiecare an transfuzii de sânge și citostatice într-o unitate medicală din București. De asemenea, actorul trebuia să respecte o schemă de tratament medicamentos. Totuși, acesta lăsa la o parte chinul prin care trecea din cauza cancerului pentru a transmite energie pozitivă și zâmbete iubitorilor de teatru și film.

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei.

Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, declara în urmă cu un an Vladimir Găitan.

Rămas bun, maestre! 

Adauga un comentariu