Actualitate

Actorul Vladimir Găitan, înmormântat cu onoruri militare

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actorul Vladimir Găitan înmormântat cu onoruri militare
Actorul Vladimir Găitan a fost înmormântat sâmbătă, 14 noiembrie, în Cimitirul Bellu

Marele actor Vladimir Găitan a fost înmormântat, sâmbătă, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, cu onoruri militare, într-o ceremonie restrânsă la care au participat familia şi colegii din teatru ai celui dispărut.

Vladimir Găitan a murit marţi seară, la vârsta de 73 de ani.

El s-a luptat timp de aproape 30 de ani cu o boală incurabillă şi făcea, anual, transfuzii de sânge, urmând, de asemenea, tratament cu citostatice la un spital din Bucureşti.

A avut o carieră întinsă pe aproape 50 de ani, cu numeroare roluri în cinematografie şi a fost director al Teatrului Nottara și al Teatrului de Comedie.

Unul dintre cele mai cunoscute roluri este cel jucat în filmul „Ultima noapte de dragoste” (1980), regizat de Sergiu Nicolaescu, cu un scenariu realizat după romanul lui Camil Petrescu.

Actorul Vladimir Găitan a murit: „A preferat să nu se interneze în spital ca să își facă tratamentul absolut obligatoriu de spaima covidului”

Actorul Vladimir Găitan a murit. Acesta avea 73 de ani și se lupta de aproape trei decenii cu o boală necruțătoare. Fusese diagnosticat cu cancer limfatic. Conform declarației lui Victor Ciutacu, confirmată ulterior de Victor Ponta, se pare că actorul ar fi refuzat să meargă la o unitate medicală pentru a-și face tratamentul obișnuit de frica unei posibile infectări cu noul coronavirus.

Celebrul actor a jucat în peste o sută de filme, și seriale. De asemenea numărul piselor de teatru în care acesta a apărut este unul considerabil.

”A preferat să nu se interneze în spital ca să își facă tratamentul absolut obligatoriu de spaima covidului”, a relatat Victor Ciutacu, confirmat de Victor Ponta.

La scurt timp de la aflarea veștii care a îndoliat lumea teatrului din România, mai multe persoane au transmisi mesaje emoționante despre îndrăgitul actor. Unul dintre colegii de breaslă ai acestuia, actorul Valentin Teodosiu a declarat că Vladimir Găitan și-a simțit sfârșitul.

”A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist,” a declarat actorul Valentin Teodosiu.

De asemenea actorul Vlad Rădescu a trasnmis un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare prin care își exprimă regretul cu privire la decesul lui Vladimir Găitan.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris actorul Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan: „Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”

Deși a avut parte de o carieră strălucită și de o poveste de dragoste ca în filme, viața lui Vladimir Găitan a fost umbrită de evenimente dificile dar și de un diagnostic crunt. Acesta făcea în fiecare an transfuzii de sânge și citostatice într-o unitate medicală din București. De asemenea, actorul trebuia să respecte o schemă de tratament medicamentos. Totuși, acesta lăsa la o parte chinul prin care trecea din cauza cancerului pentru a transmite energie pozitivă și zâmbete iubitorilor de teatru și film.

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei.

Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, declara în urmă cu un an Vladimir Găitan.

Rămas bun, maestre! 

Adauga un comentariu