Actualitate

Actul sexual cu un minor ar putea fi considerat viol! Iată propunerea Avocatului Poporului

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actul sexual cu un minor ar putea fi considerat viol Iată propunerea Avocatului Poporului
Renate Weber propune măsuri mai dure pentru cei care au acte sexuale cu un minor

Un act sexual cu un minor ar putea fi considerat viol dacă propunerea Renatei Weber, Avocat al Poporului, ar fi aplicată în legislație. Weber a transmis, în Comisia de anchetă a abuzurilor asupra minorilor că legislaţia trebuie schimbată şi că legile trebuiesc înăsprite.

În România există numeroase tragedii în care sunt implicați minorii. Sunt numeroase cazuri de agresiuni sexuale, iar în Iași în ultima perioadă s-au întâmplat adevărate nenorociri. De exemplu doi elevi au violat un minor care era orfan de mamă. Sunt multe lipsuri în educația românească, mai ales că astfel de fapte provin, în special, dintr-un mediu lipsit de educatură.

Actul sexual cu un minor ar putea însemna viol

Renate Weber a arătat faptul că actul sexual cu un minor ar putea fi considerat viol pentru că există constrângeri a persoanelor adulte asupra copiilor în exercitarea raportului sexual. Din aceste considerente, vorbim nu neapărat constrângere fizică ci şi de constrângere psihică.

„Din punct de vedere legislativ, considerarea tuturor acestor situaţii ca fiind violuri. Nu trebuie să mai majoraţi pedepsele, trebuie să calificăm exact cum este un asemenea comportament. Pentru că violul presupune constrângere şi asta trebuie să înţelegem – constrângerea este şi psihologică prin astfel de ademeniri cu mijloace de subzistenţă, până la urmă”, a susţinut Weber.

Avocatul Poporului a arătat că este șocată de faptul că cazurile din ultima perioadă. Potrivit unor statistici, în fiecare săptămână sunt raportate minim 15 cazuri de abuz sexual asupra minorilor. Aceste abuzuri se petrec în familie dar şi în comunitățile din care fac parte. Această creștere a abuzurilor din ultima perioadă poate fi pusă şi sub nota existenței pandemiei, perioadă în care minorii au stat izolați, nu au mers la școală şi nu au putut să scape de călăi:

” Numărul acestora s-a înmulţit îngrijorător, probabil, şi ca urmare a faptului că în pandemie copiii au stat izolaţi, nu au mai mers la şcoală, nu au putut să scape de cei care le erau cu adevărat călăi.

Abuzuri sexuale în ultimii ani în Iași

În judeţul Iași, în ultimii ani s-au produs numeroase abuzuri sexuale. Vorbim despre minori care au căzut pradă unor indivizi care nu au nicio legătură cu lumea civilizată. În acest context vă aducem aminte faptul că un ieșean a violat o minoră în vârstă de 15 ani:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 30.07.2021, au solicitat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul: C.A.B., pentru săvârşirea infracţiunii de ,,viol”. arătau magistrații.

În altă ordine de idei vă mai aducem aminte faptul că doi minori tot din Iași au violat un minor orfan de mamă. Așadar, în condiţiile în care abuzul sexual va fi considerat viol, pedepsele pentru care care săvârșesc astfel de fapte vor fi mai mari.

Adauga un comentariu