International

Acuzație gravă la adresa lui Joe Biden. Donald Trump: „Era gata să mă omoare”

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzație gravă la adresa lui Joe Biden. Donald Trump Era gata să mă omoare

Donald Trump a provocat miercuri un nou scandal după ce a sugerat că un mandat de percheziție al FBI care viza locuința sa din Florida în 2022 a arătat că președintele Joe Biden îl dorea mort, potrivit AFP.

Comentariile sale incendiare au venit după ce au fost făcute publice documente judiciare care descriu planurile de percheziție ale poliției federale. Trump este dat în judecată pentru că ar fi tratat cu neglijență documentele confidențiale găsite la reședința sa Mar-a-Lago din Florida după ce a părăsit Casa Albă.

Donald Trump: „Știți că îi mănâncă să facă inimaginabilul”

Documentele judiciare conțin formulări standard ale FBI, potrivit cărora agenții săi sunt autorizați să folosească forța mortală dacă cineva se află în pericol iminent. Dar Trump, care se confruntă cu Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat că formularea arată că agenții erau pregătiți să îl împuște și să facă rău familiei sale.

„Tocmai s-a dezvăluit că Departamentul de Justiție al lui Biden a fost autorizat să folosească FORȚA MORTALĂ pentru raidul său IGNOBIL de la Mar-a-Lago. Știți că îi mănâncă să facă inimaginabilul…”, a declarat candidatul de dreapta într-un apel la donatorii săi, potrivit presei americane.

„Joe Biden era gata să mă omoare și să-mi pună familia în pericol. Crede că mă poate speria, intimida și mă poate PUNE LA ZID”, a adăugat el.

Aceasta este cea mai recentă acuzație lansată de Trump împotriva rivalului său democrat. Acesta susține în mod constant, fără dovezi, că președintele folosește sistemul de justiție împotriva sa.

Trump este „instabil”

Liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a făcut apel la toți aleșii să condamne comentariile „ciudate și periculoase” ale lui Trump. Liz Cheney, care a fost lider republican în Congres înainte de a deveni unul dintre principalii detractori ai magnatului de afaceri, a declarat că Trump este „instabil”.

„El știe că aceasta este o minciună care ar putea declanșa din nou violențe din partea celor care îl urmează orbește”, a scris ea pe X.

Dar politiciana cu convingeri ferme pro Trump, Marjorie Taylor Greene, a afirmat că Departamentul de Justiție și FBI au dat „undă verde” unui asasinat al lui Trump.

Reamintim că în ziua percheziției, Trump nu se afla în Florida.

Într-o declarație rară, FBI a dat asigurări că „nu a existat nicio abatere de la normă în acest caz”.

Adauga un comentariu