National

Acuzații de mită electorală în Brăila. Preotul și primarul ar fi împățit pachete localnicilor pentru a le influența voturile

Publicat: 06 dec. 2020
Stampila de vot
Stampila de vot

A fost făcută o acuzație de mită electorală în Brăila. Un candidat a sesizat printr-un apel la 112, nereguli la procesul de votare înregistrate duminică. Acesta a susținut că primarul și preotul din localitatea Dudeşti, din Brăila, ar fi împărțit pachete cu scopul de a determina alegătorii să voteze un anume candidat.

Întreg evenimentul a avut loc duminică, în intervalul orar 10:00 – 13:00. După apelul la 112 au pornit cercetările în acest caz și s-a întocmit dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

„În jurul orei 13:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza unei localității, primarul localității împarte bunuri și bani alegătorilor, în scopul influențării voturilor. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor”, a anunțat IPJ Brăila.

16 sesizări referitoare la procesul electoral

Pe parcursul zilei, la Poliția Brăila au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Au fost întocmite trei dosare penale și s-a dat o amendă de 4.500 de lei unei persoane care a făcut propagandă electorală pe rețelele de socializare în ziua alegerilor.

„La ora 12:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetățenii să voteze un anumit candidat. Bărbatul a fost identificat și invitat la sediul poliției în vederea clarificării situației, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015. De asemenea, postarea în cauză a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare”, au comunicat reprezentanții IPJ Brăila.

O femeie de 83 de ani din județul Sibiu a fost împiedicată să voteze! În acest caz a fost deschis un dosar penal

O femeie de 83 de ani, din Miercurea Sibiului, județul Sibiu, a fost împiedicată să voteze, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal, anunță, duminică, Poliția Sibiu.

Potrivit Poliței Sibiu, o femeie a sesizat telefonic Centrul Operațional al Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că mamei sale nu i s-a permis să voteze la o secție din orașul Miercurea Sibiului, informează Mediafax.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia, în vârstă de 83 de ani, cu reședința în Miercurea Sibiului, avea drept de vot. Având în vederea aspectele constatate, polițiști continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, faptă prevăzută și pedepsită de 385 alin. 1 din Cod Penal”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

În total, de la deschiderea urnelor și până în acest moment, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat cu privire la trei incidente electorale.

Adauga un comentariu