Actualitate

Adevărul despre fabricarea mezelurilor în România! Dezvăluiri făcute de angajatul unei fabrici

Publicat: 17 mart. 2021
fabricarea mezelurilor
Cele mai multe sortimente de mezeluri și cârnați conțin multe ingrediente nesănătoase pentru organismul uman

Puțină lume știe adevărul cu privire la fabricarea mezelurilor în țara noastră, însă de curând angajatul unei fabrici a dat cărțile pe față. De obicei preferăm aceste produse deoarece putem prepara cu ele o gustare rapidă. Mai mult, au prețuri pentru toate buzunarele și ne dau senzația de sațietate la scurt timp după consumarea lor. Și totuși, procesul de preparare a mezelurilor ridică numeroase semne de întrebare.

De curând s-a aflat adevărul despre mezelurile produse în România, datorită dezvăluirilor făcute de un angajat al unei fabrici astfel de fabrici. Bărbatul nu a ezitat și i-a transmis unui apropiat că a rămas îngrozit când a observat cum sunt făcute, în realitate, aceste produse foarte apreciate de români. Iar lumea le cumpără masiv deoarece sunt ieftine dar oferă și senzația de sațietate. Respectivul angajat a recunoscut că există și carne în mezeluri, numai că într-o proporție destul de mică. Însă cea mai mare parte a compoziției din care sunt preparate aceste salamuri este alcătuită dintr-un mix de ingrediente destul de nesănătoase.

Care este adevărul despre fabricarea mezelurilor

Bărbatul care a făcut aceste dezvăluiri spune că după ce a văzut cum decurge procesul de fabricație nu mai recomandă nimănui consumarea mezelurilor. De asemenea, a scos aceste produse din alimentația copiilor.

„Înainte să mă angajez aici, mâncam mezeluri în fiecare zi. Le dădeam şi copiilor mei parizer, crenvurşti sau şuncă, fiind convins că sunt alimente sănătoase. Însă când am intrat în fabrică şi am văzut de fapt ce se pune în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi în general toate resturile intră în nişte maşini de tocat imense. Pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri și E-uri. Carnea propriu-zisă este într-o proporţie foarte mică”, a spus acesta.

Însă conform legislației care este în vigoare încă de acum 15 ani, substanțele nocive sunt interzise. Totuși, de-a lungul timpului s-a demonstrat că foarte puţine produse respectă întru totul reţeta. Principala problemă a mezelurilor de pe piaţa autohtonă e chiar cantitatea insuficientă a materiei prime – carnea sau calitatea proastă a acesteia.

Cum se obține compoziția de bază a mezelurilor

Mai trebuie știut aceste aspecte au fost scoase la iveală și de un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care oferea indicii clare cu privire la ceea ce se întâmplă cu mezelurile. Așadar, cel mai adesea, sortimentele de parizer, crenvurşti şi salamuri de vară au un conţinut de proteine cu cel puțin 2% mai mic faţă de normele legale. Potrivit acestora, toate mezelurile trebuie să conțină carne în proportie de cel puţin 10-11%.

Numai că producătorii se folosesc de așa numita carne MDM – carne dezosată mecanic. Iar aceasta reprezintă o pastă obţinută din tendoane, oase, pieliţe, în care proteinele sunt aproape inexistente. În mod evident, pasta aceast este periculoasă pentru copii sau tineri, din cauza cantităţii ridicate de fosfor ce împiedică asimilarea calciului. Așadar, toate aceste informații ridică numeroase semne de întrebare cu privire la fabricarea mezelurilor.

Comentarii
  • In afara salamul este f scump pt ca se folosește carne de calitate, ce nu se poate baga la salam se face mancare pt animale sau se trimit la noi,……. ca noi mancam tone de parizer, crenwursti si alte gunoaie. La noi legislatia permite, si romanul nu are educație alimentara, macar atat cat sa înțeleagă ca daca ar vedea toate materiile prime înainte de procesare asezate pe o farfurie nu ar sti ce sunt toate prafurile alea……… e greu de explicat si ffff greu de priceput!!!!!!!

Adauga un comentariu