Prima pagină » Actualitate » Adevarul SOCANT despre obiceiul pe care mai toate tinerele il au! Nimeni nu ar spune PUBLIC asta! „Infectia se poate generaliza” FOTO

Adevarul SOCANT despre obiceiul pe care mai toate tinerele il au! Nimeni nu ar spune PUBLIC asta! „Infectia se poate generaliza” FOTO

12 apr. 2019, 22:49,
Bianca Galatanu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:690101;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Au vrut sa fie mai frumoase, dar si-au riscat sanatatea @ Mii de femei au utilizat tehnica genelor "fir cu fir" @ Acestea nu au fost avertizate insa, ca risca sa isi piarda genele @ Multe dintre ele au facut infectii greu de suportat @ Sustin ca nu ar mai folosi aceasta tehnica niciodata fara a merge la un profesionist @ Rezultatele sunt socante, iar repercusiunile sunt pe termen lung

Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, reprezentantele sexului frumos cauta diverse trucuri de infrumusetare pentru a le reliefa trasaturile faciale cu care au fost inzestrate. De la produse cosmetice de ingrijire a tenului pana la produse de ingrijire a podoabei capilare, toate au reprezentat intotdeauna o prioritate pe lista de cumparaturi a doamnelor.

In utimii ani, in Romania au inceput sa ia amploare tot mai multe tehnici care ajusteaza unghiile, sprancenele si genele. Unele femei se bucura de frumusetea unghiilor mai lungi, altele isi vopsesc sprancenele, fiind nemultumite de forma lor naturala, iar multe dintre ele apeleaza la tehnica de pus gene "fir cu fir".

Genele false de astazi vin in mai multe forme, seturile complete si genele unice de tip "fir cu fir" fiind cele mai comune. In Iasi, in ultimii cinci ani, din ce in ce mai multe femei de toate varstele cauta sa isi indulceasca aspectul facial apeland la tehnica genelor "fir cu fir", sustinand ca folosirea acestui truc le scurteaza timpul petrecut in fata oglinzii, dandu-le un aspect "fresh" in fiecare dimineata. Acestea considera ca, purtand acest tip de gene, se simt mai frumoase in orice moment al zilei, chiar si fara utilizarea make-up-ului. Din ce in ce mai multe femei insa, se plang de partea negativa a acestor tehnici, acestea acuzand pierderea genelor, alergii, inflamatii si chiar infectii.

Nu a mai putut iesi din casa. Genele naturale i-au cazut

Mersul la salonul de infrumusetare nu are mereu un final fericit. Asta se intampla si in cazul femeilor care frecventeaza saloane neprofesioniste sau care se lasa pe mana unor incepatori. In cazul genelor "fir cu fir" sunt zeci, daca nu sute de femei, care au primit si reversul medaliei. Au mers la salon ca sa se infrumuseteze si s-au intors acasa cu infectii, alergii, unele si-au pierdut chiar genele naturale. Exista cazuri mai grave, in care femeile pot face paduchi in zona ochilor, ca rezultat al lipsei unei ingrijiri adecvate.

"In primul rand, nu recomand fetelor sa isi puna genele «fir cu fir» in salonul persoanelor fara experienta. Eu mi-am facut extensiile de gene la o doamna care se ocupa cu acest lucru de doar trei luni si am avut o experienta foarte neplacuta. Mi s-a iritat si umflat un ochi si ma durea foarte tare. Nu puteam tine ochii deschisi de durere. Daca nu incepeam un tratament cu picaturi din prima zi, ajungeam la spital. Dupa ce am facut dus, toate genele false au cazut odata cu cele naturale. De atunci fac un tratament pentru regenerarea genelor. Nu mai am aproape deloc gene", spune Ana-Maria Musteata, o tanara care a apelat la serviciile unui tehnician incepator. Tanara a suferit o trauma vazandu-si genele cum cad una dupa alta.

O alta femeie care a suferit o reactie adversa a genelor "fir cu fir", a fost dispusa sa-si spuna povestea pentru cotidianul Buna Ziua Iasi, in speranta de a avertiza si alte cliente sa fie mai sceptice cand vine vorba de sanatatea lor. "Am avut gene «fir cu fir». Dupa ce le-am pus, se inroseau ochii la interval de cateva ore. Imi curgeau ochii si aveam o stare continua de discomfort. Incepusem sa folosesc picaturi cu antibiotic pentru a indeparta durerea si usturimea. Era o durere care ma oprea din activitatile zilnice", spune Geanina Sovea.

Experientele si parerile sunt impartite, iar doamnele care aleg servicii de calitate, unde au ocazia sa intalneasca profesionisti, pot impartasi opinii pozitive asupra acestei tehnici.

"Genele «fir cu fir» sunt foarte placute pentru ca dau un aspect ingrijit in permanenta, de la trezire pana la culcare. Daca mergi sa ti le pui la o persoana cu experienta, nu ai probleme. In schimb, adezivul folosit scurteaza geana naturala. Practic e ca un lipici. Asta nu spune nimeni. Problema e ca lungimea naturala a genei e mai mica dupa ce le dai jos. Daca nu ai o problema cu asta, e o experienta placuta. Odata ce le folosesti, devine dependenta. Daca iti pui o data, vei mai vrea si a doua oara, pentru ca nu mai ai nevoie nici de make-up. Genele puse bine nu inteapa si nu deranjeaza. In primele 24 de ore nu trebuie sa le uzi, ca sa se usuce adezivul, altfel cad. Genele naturale se regenereaza de la sine si cad. Un ciclu de regenerare e o data la patru luni. Singura problema e ca, o data la patru saptamani, trebuie sa mergi la intretinere si preturile sunt mai piperate, asfel incat trebuie sa platesti in jur de 160 lei", spune Alexandra Florea, iubitoare a genelor "fir cu fir".

Tendintele in materie de trucuri de infrumusetare sunt in perpetua schimbare, iar doamnele si domnisoarele care sunt interesate de tehnici aparute "peste noapte", trebuie sa fie avertizate de avantajele si dezavantajele utilizarii acestora. Propria initiativa spre informare reprezinta primul pas spre a evita situatii mai putin placute.

Infectii ale ochilor, paduchi

Desi reprezinta un truc de infrumusetare foarte raspandit si apreciat de reprezentantele sexului frumos, genele "fir cu fir" pot atrage si foarte multe pericole, de care multe femei nu sunt instiintate, astfel incat pot aparea alergii, umflarea ochilor, infectii, pierderea genelor proprii si chiar paduchi.

"Riscurile unei aplicari necorespunzatoare sunt foarte mari. De la o purtare de scurta durata din cauza aplicarii incorecte, pana la infectii ale ochilor, aparitia blefaritei (paduchii genelor) sau chiar pierderea genelor naturale. Recomand doar apelarea la mesteri, care au cel putin un curs de baza bine pus la punct si care au un minim de experienta de 25 de cliente si pot sa isi demonstreze munca cu un portofoliu de lucrari. Din cauza celor care fac aceasta munca «dupa ureche», fara a pune pret pe cele mai mici detalii si au rezultate dezastruoase, a aparut polemica purtarii extensiilor de gene. Cea mai frecventa intrebare este daca acestea afecteaza sau nu genele naturale. Raspunsul meu este simplu si anume, depinde cine le aplica. Extensiile aplicate corect, adaptate lungimii si grosimii genelor naturale, nu duc la pierderea acestora. De asemenea, alegerea cursului de baza este extrem de importanta, deoarece nu toate «traineritele» cunosc informatiile esentiale. Din proprie experienta, am avut cursante care facusera deja un curs de "baza" in urma caruia nu cunosteau pasi vitali pentru aplicarea genelor. O viitoare cursanta trebuie sa fie capabila in urma unui curs sa poata face o aplicare buna de 1D (o singura geana pe fiecare fir) cam in decursul a 4 ore, fie ca nu completeaza 100% din volumul natural al clientei. Atentia trebuie sa fie canalizata la început de drum nu pe viteza, ci pe izolarea corecta a firelor mature, de cele intermediare si de firele "baby", directia de orientare, modalitatea de aplicare, dozarea corecta a adezivului pe fir, atasarea corecta a bazei firului aplicat si verificarea genelor lipite intre ele. De aceea, recomand începatorilor un minim de 20 de modele inainte de a putea face o clienta pe care sa o taxeze. Astfel, au timp sa isi vada greselile, sa reduca timpul de aplicare si sa exerseze tehnicile", a declarat Diana Berlihoi Cara, tehnician formator.

Tehnicianul Diana Berlihoi spune ca extensiile de gene sunt compuse din diverse materiale prelucrate, fiind fine la atingere si usoare, astfel ca ele nu ingreuneaza geana naturala, nu afecteaza structura acesteia si nu deranjeaza clienta in timpul purtarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024