National

Adina Anghelescu a vorbit despre scandalul care a acaparat Ministerul Sănătății

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adina Anghelescu a vorbit despre scandalul care a acaparat Ministerul Sănătății
Adina Anghelescu

Jurnalistul de investigaţii, Adina Angelescu a dezvăluit noi infomaţii despre ancheta Corpului de Control trimis la Ministerul Sănătăţii în urma scandalului bazelor de date publicate de Vlad Voiculescu.

Întrebată de Radu Tutor ce s-a întâmplat la Ministerul Sănătății în contextul vulnerabilităților informatice create de intervenţia consilierului onorific al lui Vlad Voiculescu de pe un laptop privat și de un vechi dosar a lui acestuia aflat la DIICOT, jurnalistul de investigaţii Adina Angelescu a oferit noi informaţii din ancheta desfăşurată de Corpul de Control al premierului.

Miza ascunsă a scandalului bazelor de date de la Ministerul Sănătăţii.

„Echipa din cadrul Corpului de control al premierului nu si-a finalizat încă toate verificările. Din informațiile pe care le avem este cert că au existat accesari nepermise și lucrul acesta este foarte grav pentru că, discutăm aici și despre aplicația renv.ro, adică Registrul Național Electronic de Vaccinări. Pentru a accesa o astfel de aplicație îți trebuie să introduci numele utilizatorului, parolă, un cont anume și aici s-a făcut vorbire despre intrarea pe această platformă cu acces cu parolă a domnului consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Ștefan Voinea”, a spus Adina Anghelescu la Antena 3.

Ștefan Voinea a declarat la Antena 3 că nu îşi dă demisia.

„El este numit printr-un ordin al ministrului dacă, ministrul vrea să schimbe el încgheie sococtelile. El a afirmat că a accesat acestaă platformă, dar că i-ar fi dat accesul doamna secretar de stat Andreea Moldovan. Acum ancheta, dacă se va ajunge la deschiderea unui dosar in rem și se va începe urmărirea penală, și doamna secretar de stat Andreea Moldovan va fi chemată, spun sursele mele, pentru a explica de ce i-a dat acest acces consilierului onorific, care nu avea cu nicio treabă cu acest lucru, el se ocupă cu transparentizarea.

Adina Anghelescu: „S-au dat date private, confidenţiale”

„Ori în registrul acesta Național de Evidență a Vaccinării sunt foarte multe lucruri restricționate pentru că acolo vorbim de toate vaccinurile, inclusiv la copii confidențiale personale. Mai ales că, în acest Registru de Evidență există și niște proiecte care se derulează, proiecte foarte mari.

Domnul Vlad Voiculescu a fost mereu interesat de aceste achiziții. Din sursele mele înțeleg că vrea să facă și un fel de agenție de investiții separată așa pentru Ministerul Sănătății pentru fonduri europene”, a mai spus Adina Anghelescu.

Adauga un comentariu