Local

Adina Iuliana Ghervase, ieşeanca care a ucis 4 muncitori Citadin, rămâne după gratii. Magistraţii i-au respins contestaţia – EXCLUSIV

Publicat: 19 aug. 2022
Adina Iuliana Ghervase și imagini de la locul tragediei
Șoferița care a dat cu mașina peste 4 muncitori de la Citadin, acuzată de omor calificat

Ieșeanca acuzată că a ucis 4 muncitori ai Citadin rămâne după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi i-au respins contestaţia.

Vă aducem aminte că Adina Iuliana Ghervase a contestat în urmă cu două zile decizia de prelungire a arestului preventiv. De asemenea, recent, procurorii ieșeni au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii suspectate că a dat cu mașina peste 4 muncitori ai Citadin. În loc de ucidere din culpă, acum, Adina Iuliana Ghervase este cercetată pentru omor calificat.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Ghervase Adina Iuliana…, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prev. de art. 188 alin. (1), art. 189 alin. (1) lit. f) Cod penal, tentativă la omor calificat prev. de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1), art. 189 alin. (1) lit. f) Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (2) Cod penal, în prezent aflată în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, împotriva încheierii de şedinţă nr. 223/JDL din 11.08.2022 pronunţată de Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iaşi, pe care o menţine. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpata-contestatoare Ghervase Adina Iuliana să plătească statului suma de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În temeiul art. 272 Cod procedură penală, onorariul parţial al apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpata-contestatoare Ghervase Adina Iuliana, a cărui delegaţie a încetat la prezentarea apărătorului ales (delegaţie nr. 25078/19.06.2022, av. Zamfir Bogdan-Mihail, Baroul Iași), în cuantum de 79 lei, se va achita din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei, urmând să rămână în sarcina statului, conform art. 275 alin. 6 teza I Cod procedură penală. Definitivă”, au transmis magistrații.

Adina Iuliana Ghervase, acuzată de producerea accidentului mortal

Amintim că, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, Adina Iuliana Ghervase avea să intre în vizorul anchetatorilor, după producerea unui accident mortal.

„Am fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești, produs în municipiul Iași. În accident a fost implicat un grup de angajați care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 3 au fost rănite. Șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal”, au menționat la acea dată polițiștii ieșeni.

Echipa de muncitori de la Citadin era formată din 8 persoane. Dintre acestea, 4 au murit, iar 3 au ajuns la spital, doar una scăpând teafără după impact. În Păcurari, unde s-a petrecut tragedia, a avut loc o adevărată desfășurare de forțe. Mai multe echipaje de prim ajutor au ajuns în zonă și au început o luptă contracronometru pentru salvarea victimelor. Pe de altă parte, la audieri, Adina Iuliana Ghervase a susținut că, de fapt, nu s-ar fi aflat ea la volanul mașinii care a dat peste muncitorii de la Citadin.
Adauga un comentariu