Sport

Adio, Champions League? Superliga europeană: 15 echipe permanente + alte 5 calificate în fiecare an, două grupe de 10

Publicat: 23 ian. 2021
Imagine cu Sigla Liga Campionilor
Superliga europeană ar urma să înlocuiască UEFA Champions League

O posibilă Superligă europeană de fotbal ar putea conta pe 15 echipe fondatoare, între care trei cluburi din Spania, care ar urma să primească 350 de milioane de euro de fiecare pentru a se alătura competiției, potrivit unui proiect dezvăluit joi de publicația britanică „The Times”. Documentul de 18 pagini relevă faptul că acest turneu ipotetic va conta pe 5 echipe suplimentare, care se vor califica în fiecare an, în plus față de cele 15 permanente. Toate aceste echipe vor fi repartizate în două grupe de 10 și vor juca „între 18 și 23 de partide europene” pe sezon. Distribuția pe țări nu a fost defalcată în proiectul noii Superligi, dar se așteaptă să se ia în considerare „interesul pieței globale de televiziune”.

Proiectul Superligii euronene, posibila înlocuitoare a UEFA Champions League

Nici numele posibililor parteneri permanenți ai acestei ligi elitiste nu au fost dezvăluiți, dar, conform publicației, atât Manchester United, Liverpool, Real Madrid și AC Milan sunt implicate în planurile creării acestei Superligi care vrea să înlocuiască UEFA Champions League.
Conform proiectului dezvăluit de „The Times”, banca de investiții JP Morgan Chase „se află în tratative” pentru finanțarea acestui proiect, în care cele 15 cluburi vor conta pe o „subvenție infrastructurală” de 3,5 miliarde euro pentru a investi în „stadioane, instalații de antrenament sau pentru a acoperi pierderile provocate de COVID-19”.

FIFA nu va recunoaște înființarea Superligii europene cu circuit închis

Joi, Federația internațională de fotbal (FIFA) și cele șase confederații din Europa, Asia, Africa, Oceania, America de Sud, America de Nord, Centrală și Caraibe au reiterat și au subliniat cu fermitate că nu vor recunoaște înființarea unei Superligi europene cu circuit închis.
Superliga europeană ar urma să aibă un circuit închis și să includă cele mai mari cluburi din Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța.
Revista germană Der Spiegel a divulgat documente în 2018, care includeau planul marilor cluburi europene să formeze o nouă ligă de elită începând din 2021, iar în octombrie 2020 au apărut noi rapoarte media sugerând că Liverpool și Manchester United s-au alăturat discuțiilor despre construirea noului eveniment

Adauga un comentariu