Local

Administrator de bloc, pedepsit după ce a fugit cu banii locatarilor! Femeia a băgat în buzunar aproape două miliarde lei

Publicat: 14 dec. 2019

O femeie acuzată de delapidare nu a reușit să îi impresioneze pe judecători. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Ioana Blaj împotriva sentinței emise de Judecătorie. Decizia este definitivă.

Inițial, aceasta a fost condamnată de Judecătoria Iași la doi ani și nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de către partea civilă Asociația de Proprietari P.T. Hala Centrală și obligă inculpata Blaj Ioana să-i plătească părții civile suma de 176.495 de lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune materiale”, au precizat atunci judecătorii ieșeni.

De unde a pornit totul

Procesul femeii în vârstă de 45 de ani, din municipiul Iași, a început pe data de 28 iunie 2019. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, aceasta ar fi fugit în Anglia cu banii locatarilor, fiind vorba despre un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro.

„În calitate de administrator al Asociației de Proprietari, în intervalul 2009 – 2013, inculpata și-a însușit, în mod repetat și intenționat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, sume de bani din încasările entității pe care o administra, cauzând un prejudiciu în valoare totală 176.495 de lei. În perioada indicată, inculpata a fost singura persoană care a administrat și gestionat în fapt fondurile asociației de proprietari, ocupându-se de încasarea cotelor de întreținere, de plata tuturor serviciilor și furnizorilor de utilități, precum și rezolvarea oricărei probleme de întreținere și gospodărire a asociației amintite”, au menționat procurorii ieșeni.

În timpul procesului, femeia a fost citată la o adresă din Marea Britanie.loading...

Adauga un comentariu