Local

Adolescenți din Iași, educați să nu fie corupți, să nu devină victime și să nu consume droguri

Publicat: 21 ian. 2020

Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Iași, prin ofițerul de prevenire, a participat recent la o nouă sesiune de informare în cadrul proiectului educațional-informațional „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL), ediția a doua, derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Acest proiect li se adresează liceenilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani din instituții de învățământ ale județului Iași, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului-țintă în eventualitatea unor situații de risc (corupție, consum de droguri, trafic de persoane etc.).

Sesiunea de informare s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași și a fost coordonată de directorul acestei instituții, prof. Ariadna Cristina Maximiuc, numărul total al participanților fiind de 63 de profesori și elevi.

Prezentările tematice au fost susținute de reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – SJA Iași, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

„Aceste sesiuni de informare vor contribui la conturarea unui bagaj informațional al tinerilor despre metode, tehnici și mijloace de prevenire specifice de combatere a corupției, a traficului de persoane și de reducere a cererii și ofertei de consum de droguri”, au precizat organizatorii.

Ediția a doua a proiectului inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu DGA – SJA Iași, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, se află în derulare în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020, în unități școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.loading...

Adauga un comentariu