Actualitate

Adolescenții și igiena corporală. Sfaturi pentru o imagine impecabilă

Publicat: 18 nov. 2019

Adolescenții și igiena corporală. Adolescenții sunt foarte preocupați de imaginea lor așa că trebuie să aibă grijă de corpul lor.

O bună igiena coporala este absolut necesară în adolescenţă, deoarece în această perioadă tenul devine mai gras şi apar coşurile.

Adolescenții și igiena corporală

În cele ce urmează vă prezentăm câteva sfaturi utile, de mare ajutor pentru adolescenți.

1. Faceţi 1-2 duşuri pe zi

Acestea ajuta la îndepărtarea pielii moarte, a sebumului în exces şi a transpiraţiei. Epilarea în zonele intime şi la subraţ ajuta, de asemnea, la îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Dacă nu doriţi să vă epilaţi, acordaţi totuşi o atenţie sporită zonelor intime, curăţându-le cu delicateţe, folosind săpunuri şi geluri de dus speciale, care previn iritaţiile.

2. Spălaţi-vă părul o dată la două zile

Astfel veţi îndepărta uleiurile în exces şi părul va deveni mătăsos şi plin de vitalitate. Evitaţi spălarea excesivă a părului, deoarece acesta poate deveni uscat, scalpul eliberând mai multe uleiuri şi exista riscul apariţiei mătreţii. Dacă aveţi părul des şi foarte creţ, este indicat să-l spălaţi o dată sau de două ori pe săptămână. Este indicat, de asemenea, să vă pieptănaţi părul.

3. Adolescenții și igiena corporală. Purtaţi haine curate

Acestea includ lenjeria, care dacă este murdară, poate provoca iritaţii şi infecţii. Nu purtaţi lenjerie şi haine rupte, cu pete sau cu mirosuri diferite. Hainele curate vă fac să mirosiţi bine.

4. Aplicaţi o loţiune de corp după baie sau dus

Aceasta vă va hidrata pielea. Aplicaţi, de asemenea deodorant.

5. Folosiți parfum

Parfumurile sunt o bună idee întotdeauna, adăugând un miros proaspăt corpului. Dar aveţi grijă să nu exageraţi, deoarece acest lucru poate fi neplăcut pentru cei din jur.

6. Adolescenții și igiena corporală. Spălatul dinților

Spălaţi-vă pe dinţi, de cel puţin două ori pe zi. De asemenea, este indicat să folosiţi aţa dentară şi apa de gură, deoarece acestea vă împrospătează respiraţia şi că asigură o igienă orală corectă.

7. Igiena feței

Adolescenții și igiena corporală. Spălaţi-vă pe fată, cu săpunuri antiacneice şi cu pH neutru, de două ori pe zi, pentru a scăpa de coşuri. Totodată, veți da un plus de prospeţime fetei. Dacă aveţi cicatrici pe fată, puteţi utiliza diferite creme corectoare, pentru a le acoperi.loading...

Adauga un comentariu