Actualitate

Adrian Marinescu consideră că starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere

Publicat: 12 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Marinescu consideră că starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere
Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, consideră că situaţia se va ameliora simţitor abia în luna noiembrie, când valul 4 al pandemiei va începe să dea înapoi

Adrian Marinescu consideră că starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere. Medicul susține că starea de urgență nu este dorită de nimeni și nu ar face niciun bine, nici bolnavilor, nici eliberării de pandemie.

Adrian Marinescu spune că starea de urgență nu va mai fi instituită în țara noastră. Acesta a argumentat că nimeni nu ar beneficia de pe urma ei, pentru că măsurile de prevenție sunt cele care vor face, de fapt, diferența.

Starea de urgență nu ne-ar ajuta nici din punct de vedere economic, mai ales în condițiile în care pandemia va mai dura ceva timp, este de părere medicul.

„Eu cred că lucrul ăsta nu se va întâmpla. Nu numai că nu și-l dorește nimeni, dar eu cred că ar trebui să echilibrăm situația, nu prin stare de urgență. E clar că ne trebuie o variantă, ceva care să se schimbe în momentul ăsta. Adică fiecare dintre noi să realizeze, mai mult decât a făcut-o în ultimele săptămâni că e bine să ne relaxăm, dar că e obligatoriu ca măsurile de prevenție să fie o rutină zilnică. Până la urmă despre asta e vorba. Cred că starea de urgență, nu numai că nu o dorește nimeni, dar nu ne-ar ajuta nici economic, nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere. E clar că pandemia va mai dura, dar cea mai bună variantă e cea în care găsim echilibru”, spune specialistul.

Adrian Marinescu consideră că starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere: Asimptomatici trebuie să aibă o responsabilitate socială!

Adrian Marinescu este de părere că toți cei care au simptome, sunt asimptomatici și confirmați cu coronavirus trebuie să aibă o responsabilitate socială și să se protejeze pe ei înșiși, dar și pe cei din jurul lor, inclusiv familiile din care fac parte.

„E clar că izolarea este absolut obligatorie când vorbim de o boală infecto-contagioasă. Gândiți-vă la o boală care are tuberculoză sau la un pacient care are o boală care se transmite foarte ușor. Prima regulă e ca atunci când îi pui diagnosticul, să-l și izolezi ca să nu transmită mai departe. Că e asimptomatic sau că are o formă simptomatică, e clar că trebuie izolat. Dacă nu faci izolarea, va transmite mai departe și se ajunge la niște cifre pe care nu le vrea nimeni”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Raed Arafat: Trebuie respectate regulile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susține că, pentru a rupe lanţul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile legate de distanțarea fizică, purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat dr. Arafat.

Şeful DSU a adăugat că principala provocare acum este dată de faptul că, odată cu creşterea numărului cazurilor, va creşte şi numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, ceea ce pune pune presiune pe sistemul sanitar.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că sâmbătă s-a depăşit din nou recordul la cazuri noi de infectare cu COVID-19, menţionând că sunt 24 de decese.

„Ne-am întors la o cifră destul de importantă – avem 24 de decese”, a declarat Raed Arafat.

 

Adauga un comentariu