National

Adrian Marinescu: „Varianta Delta, care înseamnă varianta valului 4, se transmite extrem de ușor”

Publicat: 30 sept. 2021
Medicul Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu

Medicul infecționist al Institutului ”Matei Balș” din București Adrian Marinescu a afirmat că, luând în considerare varianta delta a COVID-19, în valul al patrulea al pandemiei, orice persoană poate contacta virusul fără a avea vreo garanție că va face o formă ușoară.

Nici măcar copii nu sunt excluși. Acesta a explicat care sunt cauzele care au condus la un număr atât de ridicat de cazuri de infectare cu noul coronavirus în forme grave.

”Din păcate, varianta Delta, care înseamnă varianta valului 4, se transmite extrem de ușor. Nu este și mai agresivă sau mult mai agresivă decât ce am avut înainte. Dacă ar fi fost și foarte agresivă și se transmitea și ușor, atunci chiar că am fi avut o situație mult mai grea decât avem acum.

Faptul că se transmite ușor se traduce prin faptul că, indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii. Cei mai muți dintre ei fac forme ușoare, doar că, așa cum spuneam și cu altă ocazie, este clar că nimeni nu va avea o garanție că, în momentul în care se infectează, face o formă ușoară, chiar dacă e copil. Dacă sunt și afecțiuni cronice, dacă e supraponderal, cu atât mai mult, dar și copilul, chiar dacă se întâmplă rar, poate să facă o formă severă, poate să ajungă în Terapie Intensivă și poate, din păcate, să aibă o evoluție imprevizibilă”, a explicat dr. Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu le-a venit în ajutor adulților cu o serie de recomandări prin care îi pot proteja pe copii. Esențial este ca regulile sanitare să fie respectate, să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2. În felul acesta transmiterea bolii va fi redusă.

”Foarte probabil ca, în săptămânile care urmează, dacă se va ajunge la o explozie a numărului de cazuri, din păcate, aceste lucruri vor duce la trecerea în planul online. Ce se dorește acum este ca, pentru o perioadă de timp, probabil cu speranța de a găsi un echilibru la nivelul situației epidemiologice, să rămână încă deschise pentru a avea o continuitate”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Comentarii
Adauga un comentariu