Sport

Adrian Mutu a plecat în Emirate ca antrenor al celor de la Al Wahda și se va întoarce selecționer U21

Publicat: 13 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Mutu a plecat în Emirate ca antrenor al celor de la Al Wahda și se va întoarce selecționer U21

În această săptămână au avut loc cursurile pentru Licența Pro la școala de Antrenori a FRF, la care a fost prezent și Adrian Mutu, 40 de ani. După cum se știe, Mutu va deveni antrenor al României U21, post lăsat liber de Mirel Rădoi, 38 de ani, trecut selecționer la prima reprezentativă. Adrian nu a stat la ore în toate cele trei zile, ci doar la cele de luni și de marți pentru că a fost nevoit să zboare mai repede spre Dubai.
A invocat un meci pe care îl are de condus la echipa de tineret a celor de la Al Wahda, echipă cu care mai are contract până la vară.

Cine a mai fost pe listă?

În cele două zile petrecute la București, Mutu a putut vorbi cu Mirel Rădoi, noul selecționer de la prima echipă, și cu Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice, despre posibilitatea de a prelua postul de selecționer U21. Chiar dacă pe listă s-au mai aflat și Edi Iordănescu, 41 de ani, Florin Bratu, 39 de ani, și Costel Enache, 46 de ani, federalii au ajuns la concluzia că Mutu e cel mai indicat.
Pentru că la nivel de performanțe ca antrenori, diferența dintre cei patru nu este importantă și oricum așteptările în această privință nu puteau fi prea mari la anii pe care îi au. Totuși, dacă Edi Iordănescu ar fi fost liber de contract, el era în poll position pentru că are cea mai mare experiență.

Care este traseul numirii lui Adrian Mutu antrenor la România U21

Pentru că Răzvan Burleanu, președintele FRF, este la Cluj la o ședință a Comisiei Media a UEFA, for pe care îl prezidează, o discuției foarte importantă va avea loc până la finele săptămâni între el și Stoichiță. Apoi, luni va avea loc ședința Comisiei Tehnice care va face o recomandare pentru noul selecționer U21. În proporție mare va fi Adrian Mutu.
Marți va fi Comitetul Executiv al FRF în care se așteaptă confirmarea lui Adrian Mutu, iar miercuri este preconizată o conferință de presă în care va fi făcut anunțul.

Ce salariu va avea Adrian Mutu la România U21

Pentru Mutu, din punct de vedere financiar, schimbarea nu este o afacere. Însă pentru CV-ul său este foarte important. În EAU câștigă 15.000 de euro pe lună, iar la lot va lua în jur de 5.000 de euro, atât cât primea și Rădoi. Totuși, o calificare a echipei la EURO 2021 cu naționala de tineret ar compensa cu vârf și îndesat neajunsul salarial.
Voluntari este singura echipă de seniori pe care Adrian Mutu a condus-o ca antrenor principal. Și-a îndeplinit obiectivul și a salvat-o de la retrogradare, chiar dacă la baraj, dar a fost dat afară.

Adauga un comentariu