National

Adrian Năstase a câștigat procesul. Recuperează în instanţă pensia specială de fost parlamentar

Publicat: 06 oct. 2022
Adrian Năstase a câștigat procesul. Recuperează în instanţă pensia specială de fost parlamentar
Adrian Năstase a câștigat procesul. Recuperează în instanţă pensia specială de fost parlamentar

Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti procesul, astfel, primește pensie specială de fost parlamentar al Romîniei.

În perioada 1990 – 2012, Adrian Năstase a avut şase mandate de deputat, în urma cărăra a primit pensie specială. Alături de sute de foşti deputaţi şi senatori, el a pierdut anul trecut acest drept, motiv pentru care a dat în judecată Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Adrian Năstase recuperează în instanţă pensia specială

Tribunalul a decis ca Adrian Năstase să primească indemnizaţia pentru perioada 27.02.2021 – 9.06.2022. Astfel, Secretariatul General al Camerei Deputaţilora pierdut procesul, iar Adrian Năstase primește pensie specială.

„Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Secretariatul General al Camerei Deputaţilor invocată prin întâmpinare. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 700/08.03.2021 şi dispune repunerea în plată a indemnizaţiei pentru limita de vârstă pentru perioada 27.02.2021 – 9.06.2022. Respinge ca rămasă fără obiect cererea privind repunerea în plată a indemnizaţiei pentru perioada ulterioară datei de 10.06.2022.

Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei 1.190 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentate de onorariu de avocat. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare cererea de apel depunându-se la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII-a. Pronunţată astăzi 06.10.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în decizia tribunalului.

Adrian Năstase nu este singurul fost parlamentar care îşi recapătă pensia specială

Tribunalul Bucureşti a fost nevoit să-i dea câştig de cauză lui Adrian Năstase, după ce Curtea Constituţională a stabilit, pe 5 mai, că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituţională.

Adrian Năstase nu este singurul fost parlamentar care îşi recapătă pensia specială. Şi alte persoane au primit o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti: Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, Dan Radu Ruşanu, Ilie Sârbu, Eugen Nicolăescu, Vasile Blaga, Octav Cozmâncă, Nicolae Văcăroiu, Norica Nicolai, Dan Mircea Popescu, Irina Loghin, Mădălin Voicu, Victor Boştinaru, Corneliu Ciontu, Radu F. Alexandru, Mihai Mălaimare, Şerban Mihăilescu, Tudor Mohora, Ristea Priboi.
Comentarii
  • Domnul Nastase statul roman suntem noi , cei pe care i-ai lasat fara locuri de munca prin vanzarea la fier vechi a tot ce insemna induestrie, fara petrol, fara paduri etc. Dumneavoastra, Iliescu.Petre Roman si Ponta.De la voi a inceput distrugerea tarii, .

Adauga un comentariu