Actualitate

Adrian Năstase, profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria

Publicat: 03 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Adrian Năstase profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria
Adrian Năstase, profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria

Adrian Năstase, fost premier și președinte al PSD, vine cu profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria. Năstase spune că mișcările politice externe de la început de an duc spre o singură concluzie, Bulgaria face demersuri să se decupleze de România!

„Am intrat într-un nou an, inevitabil cu speranța că vom avea vremuri mai liniștite. Nu cred însă că va fi așa. Nici în plan intern și nici în plan extern.

Vizita președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțata vizită a lui Nehammer în Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimile iluzii în legatură cu funcționarea „tandemului” româno-bulgar în strategia intrarii în Spațiul Shengen. În timp ce la noi se discută de imoralitatea unei abordări separate, iată că Bulgaria nu are probleme de conștiință în a-și promova, individual, interesele. Așa cum a facut și în prima fază Schengen, atunci când a obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii săi de la 1 ianuarie 2001, cu un an înaintea României. Este o lecție dură pentru conducătorii romantici ai României”, scrie fostul premier pe blogul său.

Adrian Năstase: „Țările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente”

De asemena, Adrian Năstase a reamintit cum în perioada interbelică, Polonia a încheiat, separat, un Pact de ne-agresiune cu URSS, cu toate că acest document trebuia să fie semnat simultan cu unul încheiat de România.

„Nu-mi place sa vă aduc aminte nici felul în care, în perioada interbelică, Polonia a încheiat, separat, un Pact de ne-agresiune cu URSS, deși se angajase să nu semneze un astfel de document decât simultan cu unul încheiat de România. Concluzia pe care o putem trage de aici este că va trebui, în perioada urmatoare, să ne amintim că țările nu au prieteni eterni ci doar interese permanente”, mai scrie fostul premier pe blogul său.

Comentarii
  • Nastase a fost si este un tip extrem de inteligent. Probabil ca de aceea l-au si scos din joc. Este perfect capabil sa gandeasca cu capul lui, sa anailizeze situatiile si sa puna diagnosticul corect. Politicienii de astazi asteapta „indrumari” . Nu-s capabili de analize. Nu-i duce capul.

Adauga un comentariu